Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

 
Η φωτογραφία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Την επέλεξα σκόπιμα για να δείξω ότι μια πόζα μπροστά στην κάμερα άλλαζει τα πάντα. Το άσπρο το κάνει μαύρο και αντίθετα. 
 
Η Μέρυλ Στρήπ. Η θεά. Δεν είναι όμορφη με τους όρους του κινηματογράφου και τις απαιτήσεις της showbiz. Δεν υπήρξε ποτά γκόμενα. Δεν έχει στήθος, δεν ντύνεται με τη μόδα, φοράει οτιδήποτε. Είναι θεά, όμως. Θείκή ηθοποιός. Μαγική. 
 
Ο ρόλος είναι δικός της. Παθαίνει την πλάκα του ο συγγραφέας του βιβλίου που γίνεται ταινία. Το ίδιο και ο σεναριογράφος. Τόσο περιμένει απ' αυτήν ο σκηνοθέτης, η θεά δίνει με την ερμηνεία της τόσο επί χίλια. Γιατί δεν υπηρετεί απλά το ρόλο, ο ρόλος- χωρίς να τον προδώσει- υπηρετεί την ηθοποιό. Την μάγισσα Meryl Streep, γεννημένη το 1949, σα σήμερα 22 Ιουνίου.
 
Σε μια συνέντευξη της πριν χρόνια είχε πει πως είχε κλέψει από πολλούς μεγάλους ηθοποιούς του παρελθόντος. Αυτο θα το παραδεχθεί μόνο ένας αληθινά μεγάλος, διότι δεν μικραίνει ό,τι και να ισχυριστεί με σεμνότηα. Η Μέρυλ Στρήπ λέει ψέματα. Να το διατυπώσω διαφορετικά. Όλοι, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, έχουν ''κλέψει''. 
 
Στην περίπτωση τη; Στρηπ δεν πρόκειται για κλοπή. Ούτε για μίμηση. Δεν είναι κλοπή ο καλλιτέχνης να εκτιμήσει άλλον και απ' αυτόν τον αλλον να ''πάρει'' στοιχεία τα οποία θα τα βάλει στο δικό του κοκταίηλ δημιουργίας. Σε τίποτα η Στρηπ στις αξέχαστες συμμετοχές της σε ταινίες θυμίζει κάποια άλλη ηθοποιό. Είναι η μοναδική Μέρυλ Στρήπ.
 
Λυπηρό, αλλα είναι στο... πρόγραμμα. Και ο κολοσσός ηθοποιός δεν αποφεύγει να παίξει μάπες. Έτσι και η Αμερικανίδα και μητέρα τεσσάρων παιδιών Μέρυλ Στρηπ. Έχει λάβει μέρος σε ταινίες και σε ρόλους χαμηλών απαιτήσεων. Δεν ήταν απαραίτητη.  
Διαβαστε ακομα:

ΤΥΦΛΟ ΜΙΣΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ