Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΥΡΙΟΣ CHARLIE

 
Καμιά σχέση με τους άλλους κυρίους του θρυλικού συγκροτήματιος. Όταν λέμε ''θρυλικού'', εννοούμε βέβαια τους αγέραστους και αιώνιους Rolling Stones. Κι όταν λέμε του σπουδαιότερου και του πιο φωτεινου εννοούμε τους αθάνατους Beatles, Άγγλοι κι αυτοί. Ο ντράμερ Charlie Watts, ο μεγαλύτερος σε ηλικία των Ρόλιγκ Στόουνς, Λονδρέζος, οπαδός φανατικός της Κρύσταλ Πάλας, πέθανε προχθές στα 80. Ο σοβαρός Τσάρλυ Βάτς. Ο σιωπηλός. Ο αθόρυβος, παρά την εντονη προσωπική του καθημερινότητα, μουσική κι όχι, πέρα από το συγκρότημα.
Φάτσα και ντύσιμο μύγα μεσ' το γάλα. Οι άλλοι τρεις ''παρδαλοί'' σ' όλα, ο Τσάρλυ έμοιαζε περισσότερο με τραπεζικό υπάλληλο ή θυρωρό μουσείου. 
Πριν χρόνια αρκετά διάβασα συνέντευξη του και τον ευχαριστώ γι' αυτό που είπε. ''Δεν είμαστε φίλοι, ούτε κάν παρέα κάνουμε... ''. Εντυπωσιακό, μα την αλήθεια! Να είναι μαζί δεκαετίες στο συγκρότημα, να ταξιδεύουν, στο ίδιο ξενοδοχείο όλη μέρα, να δημιουργούν και να δίνουν συναυλίες, να είναι μια ομάδα, αλλά... Ο καθένας να είναι στον κόσμο του! Αυτό είχε πει ο μακαρίτης Τσάρλυ Βατς. Τη μεγάλη αλήθεια!
Η αλήθεια που ακυρώνει τα παραμυθάκια περί ενότητας, σύμπνοιας, ομόνοιας, όλοι μια γροθιά κι αλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Ο άνθρωπος δεν γεννιέται με την αρετή να γίνεται ένα με τον άλλον, τον σύντροφο, τον συναγωνιστή, τον συμπολεμιστή, τον συνάδελφο. Κανένα πρόβλημα! Να το ξαναπώ: Κανένα πρόβλημα!
 
Αν ο καθένας κάνει τη δουλειά του, διότι τον γεμίζει, τον εμπνέει, τον κάνει καλύτερο άνθρωπο, τότε δεν χρειάζετια κανένα δίδαγμα και όρκοι πίστης στον όποιον υπέρτατο σκοπό. 
To 1962 ο Τσάλυ μπήκε στους Rolling Stones. Νο 1 είναι πάντα ο Sir Mick Jagger (26.07.1943). No 2 o Keith Richards (18.12. 1943). Τρίτος στην άτυπη ιεραρχία ο Ron Wood (1.06.1947). Ο Bill Wyman (14.10.1936) ap;o to 1993.
Στη φώτο, ο Τσάλυ στα πρώτα χρόνια με τους Ρόλιγκ Στόους, με τα αγαπημένα του τύμπανα, που ο ίδιος επιμελούνταν σε κάθε λεπτομέρεια και έφτιαχνε τους ενισχτυτές τους με δική πατέντα.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ, ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ... ΤΙΠΟΤΑΔΕΣ