ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΣΟΥΖΗ!

 
Κείμενο ΗΛΙΑ ΜΠΑΖΙΝΑ
Λυπήθηκα βαθύτατα τους σοβαρούς ανθρώπους, που παγιδεύθηκαν και βρέθηκαν να προσπαθούν να αρθρώσουν σημαντικό λόγο στα μπρόκολα. (Να προτιμάτε τα μαβιά στο χρωματισμό. Έχουν καροτένη που είναι αντιοεξειδωτική…). Ας μη χάσουμε εντελώς τα λογικά μας! Υπάρχουν Έλληνες πολύ μεγάλης αξίας. ΚΟΛΟΣΣΟΙ! Τι κάνουν; ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ. Και όσοι πήραν την απίστευτα ΗΡΩΙΚΗ απόφαση να εκτεθούν στην Έκθεση Κοπράνων, αντιμετωπίσθηκαν με κυνική ωμότητα από τον αρχιδημοσιογράφο Γιγαπέρδογλου, του οποίου αποστολή είναι το να ΚΡΥΨΗ από το ευρύ κοινό κάθε τι που έχει ΑΞΙΑ. Ιδίως ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Και μάλιστα Έλληνες. Ειδικά αυτή την εποχή, που έχουν χρεωκοπήσει όλοι οι καθιερωμένοι θεσμικοί νταβάδες της εξουσίας, της πολιτικής και του πάλκου της δημοσιότητας.
‘Η μήπως υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει ότι αν είχαμε τρόπο να αναστήσουμε το Σωκράτη και να τον φέρουμε να μιλήση στα παράθυρα, θα τον έκοβαν και θα έβαζαν Θώδη;
Τυχαίο δεν είναι τίποτα, ειδικά στο χώρο της προπαγάνδας. Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι δεν θέλω να συνεχίσω να απαριθμώ τις ηλιθιότητες που άκουσα από τα ΜΜΕ. Ίσως το κάνω άλλοτε. Ξαφνικά θέλω να καταθέσω μια, ας την πούμε, ΠΡΟΤΑΣΗ, στους σεβαστούς καναλάρχηδες! Να καθιερώσουν ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ από το κωλοκάναλό τους το λυματοδίαιτο, ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ κάποιων ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ Ελλήνων! Με ΚΑΝΟΝΕΣ, με χρονόμετρο. Και να κινήσουν τους διαφημιστικούς μηχανισμούς τους να πείσουν τον κόσμο να κάτση να ακούση.
Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να γίνη ποτέ. Διότι ο κόσμος θα μαγευτή! Και οι γκαζοντενεκέδες θα ΕΚΤΕΘΟΥΝ! Και άντε μετά να κάνης πίσω, να ξανακατέβάσης τον πήχη κάτω από τα γόνατα. Θα μας πάρουν χαμπάρι, Σούζη. Θα κακομάθουν να θέλουν να τους περνάμε για ανθρώπους!
Πως είπατε; Υποτιμώ το μέσο άνθρωπο; Είμαι ΕΛΙΤΙΣΤΑΣ;
ΦΥΣΙΚΑ και υποτιμώ το μέσο άνθρωπο! Και θα ήμουν ευτυχής αν μπορούσα να ήμουν πράγματι ελιτίστας! Αλλά δεν έχω κάνει αρκετά για να αξίζω να παίξω σε τέτοια κατηγορία! Όσο για την ταπεινοφροσύνη, δεν κατονομάζω που τη γράφω. Χριστιανική κουβέντα είναι εξ άλλου το “μη ρίπτε τα άγια τοις κυσί και τους μαργαρίτας έμπροσθεν των χοίρων…”.
Μόνο που να. Υποτιμά τα σκυλιά και τα γουρούνια! Κι εγώ είμαι ζωόφιλος. (Εντάξει. Υπονοεί τα ανθρώπινα γουρουνόσκυλα. Ευτυχώς).
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' ΣΤΙΣ 15.09.2007
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟ HOLLYWOOD Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ