ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΝΕ...

 
Το δυστύχημα - δυστύχημα, όχι απλά πρόβλημα - με τα σχόλια του τάδε επώνυμου κάποιου, αλλά και του δείνα ανώνυμου χάλια, είναι ότι περνάνε στον κόσμο. Αυτό, βέβαια, δεν είναι καθόλου τιμητικό για τον κόσμο. Που μασάει, καταπίνει και χωνεύει ό,τι αμολάνε δημοσίως όσοι έχουν ανάγκη να κριτικάρουν, θετικά ή αρνητικά τούτο και το άλλο. Χωρίς να κάνουν τον κόπο να ψάξουν αν ο ''σχολιαστής'' έχει κόμπλεξ, ίσως κάποια λόγο να βγάλει τη χολή του.
Μεταγραφή του αιώνα ο Μέσι, από την Μπαρτσελώνα στην Παρί. Και ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής του καιρού μας δεν τραβάει. Σίγουρα φταίει η ηλικία του; 
Στα 37, δυο χρόνια μεγαλύτερος από τον Αργεντινό Λιονέλ Μέσι, ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο, έκανε μια ακόμα πολυσυζητημένη μεταγραφή σε ομάδα βιτρίνας, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αποκλείστηκε από το champions league, όπως το ίδιο έπαθε η Παρί. 
''Αυτά συμβαίνουν με τους ποδοσφαιριστές που επιμένουν να παίζουν περισσότερο απ' όσο πρέπει...  ''. Αυτό είπε ο Νικολά Ανελκά για τους δυο καπετάν αρχιπαικταράδες. Γιατι να μη σχολιάσουμε κι εμείς τον Γάλλο Ανελκά, που κέρδισε στο ποδόσφαιρο πολύ περισσότερα χρήματα απ' όσα άξιζε;
Πανηγύριζαν οι οπαδοί της Παρί για τη μεταγραφή Μέσι. Δεν τον υποδέχθηκαν με εγκράτεια και δισταγμό. Το είδαν σαν επιτυχία της ομάδας τους, επειδή διάλεξε αυτή ο Μέσι, όχι κάποια άλλη. Γιατί να μην επικρίνονται οι οπαδοί της Παρί που περίμεναν να πάρουν το κύπελλο Ευρώπης μ' έναν ακόμα παικταρά στο ρόστερ. Το ίδιο και οι οπαδοί της Μάντσεστερ, τη φανέλα της οποίας ξαναφόρεσε ο Ρονάλντο μετά από 12 χρόνια.
Κάτι τελευταίο. Στην Μπάρτσα, όπου γεννήθηκε ποδοσφαιρικά ο Μέσι, ήταν ο αρχηγός. Ο μακράν, το άλφα και το ωμέγα. Στην Παρί είναι ένας μέσα στους ένδεκα. Η ομάδα περιμένει - και δεν είναι σίγουρο αυτό... - να την ανεβάσει ο ένας, ο Μέσι, ο οποίος όμως είναι έξω από τα νερά του. Σ' άλλο ρόλο, όχι ηγετικό.   
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ OPEN ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ