ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ, ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ

 
Να ετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια που μας περιμένουν στο Κατάρ. Να ξηγηθούμε. Το μουντιάλ της μπάλας γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Όχι κάθε χρόνο. Άρα, είσαι αγράμματος δημοσιογράφος αν λες, αν γράφεις για τη... φετινή διοργάνωση. Δεν υπάρχει, κύριε αγράμματε, ούτε φετινή, ούτε περσινή και προπέρσινη διοργάνωση. Υπάρχει η διοργάνωση του 2010, του 2014, του 2018. Υπάρχει και η προηγούμενη, η προσεχής, η επόμενη. 
Ο αγράμματος, όμως, έχει μια συνέπεια στην τύφλα του. Συνεχίζει να τη βαράει με τον ίδιον τρόπο. Το ίδιο κι όταν αναφέρεται στο... φετινό πρωτάθλημα. Άλλη ανυπαρξία αυτή. Δεν υπάρχει φετινό πρωτάθλημα, ούτε περσινό. Επειδή δεν υπάρχει πρωτάθλημα που αρχίζει και τελειώνει εντός μιας χρονιάς. 
Το πρωτάθλημα καλύπτει διάστημα από δυο έτη. Άρα, κύριε αγράμματε, θα πεις, θα γράψεις το πρωτάθλημα της σαιζόν 2020-21, το πρωτάθλημα της περιόδου 2021-22. Ή το περσσμένο, το επόμενο, το προσεχές. Ποτέ το φρτινό, το περσινό. Επειδή και το περσινό τελειώσε... φέτος.
Άλλη χοντρομαλακία από τηλεοράσεως. Υποτίθεται περιγράφει ο έτσι το ματς και λέει το απίθανο: «… Σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο»! Γιατί το λέει έτσι; Δεν υπάρχει άλλο πρώτο ημίχρονο. Ένα μόνον είναι το πρώτο ημίχρονο. Όταν, κύριε αδιόρθωτε, λες «σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο» εννοείς ότι στο παιχνίδι υπάρχει ένα ακόμα ημίχρονο, κι άλλα πρώτα ημίχρονα.
Διαβαστε ακομα:

ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ