ΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΩΝΑΣΗ

 

Παντρεύτηκαν, λέγαμε για χρόνια, με παπά και κουμπάρο. Σήμερα λέμε ότι παντρεύτηκαν και με προγαμιαίο. Με συμβόλαιο, όχι απαραίτητα με δικηγόρους, αρκεί η δουλειά σ' ένα συμβολαιογράφο. Πρόκειται για το περίφημο “προγαμιαίο συμβόλαιο”, στα αγγλικά “Pre-Maritan agreement”. Έτσι κάνουν οι συνετοί άνθρωποι. Γιατί; Παντρεύεται ο άλλος, κάνει τη μαλακία, και ξέρει ότι παίζει και η πιθανότητα να ντουμπλάρει τη γκέλα του. Να χωρίσει αύριο, δηλαδή. Τι γίνεται μετά αν δεν έχει προνοήσει σχετικώς. Πώς θα μοιραστεί η περιουσία, τι θα γίνει με τα παιδιά. Υπάρχουν κι άλλα θέματα, ανάλογα τι σόι ζευγάρι είναι, με ποια δεδομένα μπήκαν στο παιχνίδι του γάμου.

Χωρίζουν και δεν χύνεται ούτε μια στάλα αίμα. Αυτό που έγινε με το διαζύγιο στο γάμο Μπραντ Πητ και Τζένιφερ Άνιστον. Λόγω προγαμιαίου συμβολαίου. Την εγκατέλειψε ο άνδρας, αλλά αποζημίωσε την γυναίκα, σύμφωνα με το τι είχε υπογράψει. Να μείνουμε στον Μπραντ Πητ. Γνωρίζεται με την Αντζελίνα Τζολύ και αφού απέκτησαν έξι παιδιά και κάποια χρόνια κοινής ζωής οι δυο χολυγουντιανοί σταρ είπαν να κάνουμε κι ένα γάμο. Με προγαμιαίο, βέβαια. Το οποίο προβλέπει όχι μόνον πού θα πάνε τα λεφτά τους και τα κληρονομικά τους, αλλά υπάρχει και ''ρήτρα μοιχείας''. Αποζημίωση του ενός στον άλλον, σε περίπτωση που υπάρξει απιστία, κεράτωμα. Ό,τι προβλέπει το προγαμιαίο. Ό,τι έχει συμφωνηθεί.

Όλα μέσα είναι στη ζωή. Και να βαρεθεί ο ένας τον άλλον, και στον έναν να μου γυαλίσει το μάτι άλλο πρόσωπο.Όταν έκαναν χωριό ο Μπραντ είχε ατομική περιουσία 240 εκ. δολάρια, η Αντζελίνα 185. Σε περίπτωση που χωρίσουν, όπως και συνέβη, όλα τα εκατομμύρια που έχουν κερδίσει όσα χρόνια ήταν ζευγάρι, πάνε στα παιδιά τους. Επίσης, κι αυτό είναι μακάβριο, οι δυο αστέρες του σινεμά έκαναν τη διαθήκη τους, με την οποία προβλέπεται ότι μετά το θάνατό τους τα περισσότερα λεφτά θα πάνε στα παιδιά τους.

Γιατί να μη σαλτάρει ένα παιδί εκατομμυριούχων γονέων με προγαμιαίο που προβλέπει απίστευτα οικονομικά οφέλη στους απογόνους; Ίσως και δύο παιδιά να στήσουν μηχανή, κάτι που να προκαλέσει το διαζύγιο ή και το θάνατο των γονέων. Λέμε. Για να κονομήσουν τα έτοιμα. Η μακαρίτισσα λαίδη Νταϊάνα είχε χωρίσει τον μαλάκα Κάρολο, διάδοχο παντοτινό της Αγγλίας, αλλά το κορίτσι είχε κονομήσει. Λόγω προγαμιαίου συμβολαίου. Βεβαίως με την αγγλοσαξωνική συνήθεια του pre-marital agreement. Του συμφωνητικού που προβλέπει τι γίνεται η περιουσία των μελλόνυμφων μετά το διαζύγιό τους. Η Νταϊάνα, λοιπόν, παίρνει διαζύγιο από τον Τσαρλς, χάνει το βασιλικό της τίτλο, αλλά λόγω προγαμιαίου τσέπωσε αποζημίωση 22 εκ. δολαρίων και ένα εισόδημα 600.000 δολαρίων το χρόνο.

Ο Μάικλ Τζάκσον, μακαρίτης κι αυτός, είχε παντρευτεί μια νοσοκόμα, περίεργο, ε; Και γιατί τα έφτιαξε με γυναίκα, και γιατί την παντρεύτηκε. Τέλος πάντων. Στο προγαμιαίο του θρυλικού τραγουδιστή αναφερόταν ότι αυτός, ο σύζυγος δεν θα κοιμόταν με την σύζυγό του, την νοσοκόμα.

Ρε, το φουκαριάρικο. Λέω για την Αθηνά Ωνάση, την γεννημένη το 1985, σα σήμερα 29 Ιανουαρίου, εδώ είμαστε. Φοβερό, ε; Να είναι η πιο γνωστή παγκοσμίως ως «κληρονόμος», να μη ξέρει τι έχει πριν ακόμα γεννηθεί, και να την θεωρείς δυστυχισμένη. Καταραμένη. Ότι είναι γραμμένο στα άστρα, ότι είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει σε τραγωδία. Η πουτάνα η μοίρα, η θεά του πεπρωμένου, για όλους τους αρχαίους λαούς.

Δεν θα μπορούσε να είχε άλλη τύχη. Κόρη του τέταρτου συζύγου της μάνας της Χριστίνας, του Γάλλου ζιγκολό Τιερί Ρουσέλ, η Αθηνά ήταν καταδικασμένη από την τραγική μοίρα των Ωνάσηδων. Τα χρόνια περνάνε και δεν θα σταματήσει ποτέ το παγκόσμιο ενδιαφέρον για ό,τι έχει σχέση με το Ωνασέικο. Η μάνα της «αυτοκτόνησε», ο θείος της, ο αδελφός της Χριστίνας Αλέξανδρος δολοφονήθηκε. Η ίδια η Αθηνούλα μεγάλωσε στην «ορφάνια» και στην «υπερπροστασία» και για να ξεφύγει ερωτεύτηκε τον Αλβάρο. Έπεσε στα νύχια του επαγγελματία εραστή Αλβάρο.

Ποιος Ωνάσης γλύτωσε; Όποιος έρχεται στον κόσμο μ' αυτό το όνομα τον παραλαμβάνουν οι τρεις θυγατέρες της νύχτας. Για τους Έλληνες τρεις ήταν οι μοίρες, όχι μία. Αυτές που φροντίζουν να πάρεις, να πάθεις αυτό που σου αξίζει. Από την ώρα που θα γεννηθείς μέχρι το θάνατό σου. Καμία έκπληξη που η κόρη της Χριστίνας, η εγγονή του Αριστοτέλη έπεσε σε προικοθήρα. Ήταν...μοιραίο. Με τόση περιουσία στο όνομά της ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να συναντηθεί με τον αληθινό έρωτα. Δεν γίνεται αυτό, ούτε στα παραμύθια. Αν δεν ήταν ο Βραζιλιάνος, το κορίτσι θα είχε βρει κάποιο άλλο τσαμπιόνι στο είδος. Δεν μπήκε στο σημάδι από τον πονηρό, όχι αυτό, η ίδια η Αθηνά κατέστη το θύμα. Φως φανάρι ότι το κορίτσι κουβαλούσε τα σημάδια της δυστυχίας της ακόμα και στις καλύτερες στιγμές της, στον έρωτα της με τον ψυχρό εκτελεστή Αλβάρο, στο γάμο της, στην κάθε επιτυχία της, αθλητική κι όχι. Και ψυχολόγος να μην είσαι η κάθε φωτογραφία της, ακόμα και στην πιο τρυφερή στιγμή με τον επί 11 χρόνια σύζυγό της, πρόδιδε την καταδίκη της. Μοιραίο.

Το κορίτσι παντρεύτηκε το 2005 τον Βραζιλιάνο ιππέα Αλβάρο, αλλά σύμφωνα με το προγαμιαίο, όλη της η προσωπική περιουσία ήταν κατοχυρωμένη σ' αυτήν, σε περίπτωση που προκύψει διαζύγιο. Που προέκυψε. Γι' αυτό η κόρη της Χριστίνας, η εγγονή του Ωνάση, κέρδισε τη δίκη από τον προικοθήρα πρώην σύζυγό της, μετά το διαζύγιο τους, το 2017. Και, μάλιστα, ο Αλβάρο πήρε λιγότερα απ' όσα ''δικαιούνταν'', πάντα σύμφωνα με το προγαμιαίο, διότι αποδείχθηκε πως κεράτωνε την Αθηνούλα μας.

Με την ευκαιρία. Ο πρώτος Έλληνας που έκανε προγαμιαίο είναι ο Αριστοτέλης Ωνάσης, πριν τα στέφανα με την Τζάκυ Κένεντυ. Επειδή, όμως, οι νόμοι στην Ελλάδα δεν αναγνώριζαν αυτό το κόλπο, λόγω Ωνάση και για πάρτη του η χούντα επιτόπου άλλαξε τη νομοθεσία. Κι όμως! Μέχρι το 1996 στο σχετικό τεφτέρι που ανοίχθηκε δεν καταχωρήθηκε στην Ελλάδα ούτε ένα προγαμιαίο συμβόλαιο. Μετά άρχισε να φτιάχνεται η σχετική λίστα, όμως είναι απόρρητη και γι' αυτό δεν δημοσιεύεται ποια ζευγάρια, συνήθως με διαφορά ηλικίας(!), παντρεύτηκαν και έχουν καταθέσει προγαμιαίο

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 145 ΠΑΚΕΤΑ