SHOW ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΙΚΙΟ ALICE COOPER

 

Μουσικός. Τραγουδιστής από πιτσιρικάς. Πρώτη φορά έκανε συγκρότημα στα 16 του χρόνια και σύντομα, σχεδόν αμέσως μπήκε στο πνεύμα και την πρακτική της μουσικής βιομηχανίας. Που σημαίνει ότι βγαίνουμε στη σκηνή και παίζουμε μουσική, δηλαδή και «παρουσιάζουμε» μουσική με στόχο να προκαλέσουμε.

Ένα από τα δύο συμβαίνει. Ή και τα δύο μαζί, όχι απαραίτητα στον ίδιο βαθμό. Το ένα, ο καλλιτέχνης με τη δουλειά του περιμένει να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου. Το άλλο, να ιντριγκάρει το κοινό, να το μαγνητίσει με το ντύσιμο, με το show του, με ό,τι πιο ακραίο και εντυπωσιακό.

Ο Άλις Κούπερ γεννήθηκε σα σήμερα 4 Φεβρουαρίου, το 1948, και έγινε το φρικιό. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Όσο και να πεις ψεύτικους και στημένους τους θεατρινισμούς του, δύσκολα να δεχθείς πώς δεν είναι σαλταρισμένος. Χοντρά.

Σφάζει κοτόπουλα την ώρα που τραγουδάει, κόβει κεφάλια από κούκλες παιδικές, ανεβαίνει σε κρεμάλες, κάθεται σε ηλεκτρική καρέκλα. Και το πιο αγαπημένο του, τα φίδια, κάποια τα έχει ως κατοικίδια. Να, που αρέσει στον κόσμο. 'Εχει θαυμαστές.

Αυτό γουστάρει ο κόσμος από την εποχή της Βαβυλώνας. Το κάτι άλλο. Το κάτι διαφορετικό. Ο απίστευτα αλκοολικός Alice Cooper, ψευδώνυμο καλλιτεχνικό είναι, έλεγε ότι είναι αδύνατον να πιστεύει στον Θεό και να μην αναγνωρίζει τον Διάβολο. Γιατί αυτοί οι δύο πάνε πακέτο. Σήμερα λέει ότι έπεσε στην αγκαλιά του Ιησού, και θεραπεύτηκε. Και επειδή είναι ο Άλις Κούπερ τον σχολιάζουν ένα κάρο σοβαροί μαλάκες. Τι είναι αυτό που λέει, γιατί το λέει, καλώς το λέει, κακώς το λέει.
Διαβαστε ακομα:

ΞΑΝΘΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ