ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ...

 
Ο Γιώργος Γεωργίου δεν είχε καμιά σχέση με τη δημοσιογραφία. Και καμιά σκέψη για τις εφημερίδες. Είχε μείνει χωρίς δουλειά και ζήτησε από τον φίλο του και παλιό συμμαθητή του Κώστα Καίσαρη να μεσολαβήσει να πάρει κανένα μεροκάματο από τον ''ΦΙΛΑΘΛΟ''. Κουφό! Από που  κι ως που; 
Σε ηλικία 35 χρονών και με σπουδές μακροχρόνιες ως θαμώνας σε καφενείο, αυτά ήταν τα προσόντα του, έγινε δεκτός στον ''ΦΙΛΑΘΛΟ''. Γιατί; Είχε εκπληκτικό χειρόγραφο! Έγραφε πολύ ωραία. Πολύ διαβαστερό και γλυκό το γράψιμο του. Τα νέα παιδιά που ξεκίνησαν στον ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' ήταν στραβάδια σε σύγκριση με πιασιάρικες και  δημοσιογραφικές αράδες στα γραφτό του Γεωργίου. Του Απολλωνιστή. Ο πατέρας του, γκαρσόνι στου Ζώναρς, ήταν οπαδός του Απόλλωνα Αθηνών.
Ξέρω πως έκανε τρεις γάμους, και από ένα παιδί σε κάθε δόση. Αυτός έλεγε ότι παντρεύτηκε δυο φορές. Ένα ακόμα ψέμα του; Δεν ήταν ψεύτης, αλλά επειδή ποτέ δεν πήρε στα σοβαρά τη ζωή, ό,τι έκανε στη ζωή του, δεν το 'χε σε τίποτα να μη διακρίνει το ψέμα από την αλήθεια. Ήταν συμμαθητής στο γυμνάσιο στα Πετράλωνα, στο ίδιο θρανίο με τον Κώστα Καίσαρη, ο οποίος γεννήθηκε το 1949. Άρα δεν είναι σωστό, όπως έλεγε ο ίδιος ο Γεωργίου, ότι γεννήθηκε το 1951 ή το 1952.
Έκανε στην τηλεόραση το ''Καφενείο των Φιλάθλων''. Έκανε, δηλαδή, τηλεόραση, πρώτα σε κανάλι του Γιώργου Κουρή, από το 1997 τη ομώνυμη στήλη του στον ''ΦΙΛΑΘΛΟ''. Ποτέ δεν έγινε επαγγελματίας. Αυτό που λέγεται καριέρα και εξέλιξη επαγγελματική ήταν άγνωστα πράγματα για το ψυχισμό και το χαρακτήρα του. Όλα στο πόδι. Η οργάνωση και η προετοιμασία είναι για άλλους. Αυτός λες και γεννήθηκε σε καφενείο. Η επιτυχία και η αναγνώριση ήρθαν μόνες τους, δεν τις επιδίωξε αυτός. Κανένα κυνήγι και καμιά στόχευση δεν μπήκαν ποτέ στην προσωπική του ατζέντα.
Λαϊκό παιδί ο Γιώργος Γεωργίου. Μέχρι το θάνατο του. Τα φράγκα που κάποτε γέμισαν τις τσέπες του και η διασημότητα του δεν τον άλλαξαν. Είχε τις προδιαγραφές να κάνει το μπαμ και να έχει διάρκεια η εκπομπή του, απόλυτα με την προσωπική του σφραγίδα, αλλά... Είπαμε. Άγνωστα πράγματα σ' αυτόν το πως αξιοποιούμε τον εαυτό μας, το πως τον εμπορευόμαστε και κάνουμε σταδιοδρομία.
Διαβαστε ακομα:

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΓΙΑ ΟΜΑΔΑ