ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΝΥΧΤΑΣ

 

Ένα χωριατοκόριτσο ντροπαλό και συνεσταλμένο, από φτωχή οικογένεια, με ρίζες από Σκωτία και Ιρλανδία, γεννήθηκε ανάμεσα σε φυτείες στην Αμερική, κι αυτή ήταν η πρώτη της δουλειά, να μαζεύει φύλλα καπνού. Μια φορά την εβδομάδα πήγαινε σινεμά, αγαπημένος της ηθοποιός ο Κλαρκ Γκαίημπλ (1901 -1960) και από τις ταινίες την συγκινούσε περισσότερο το “Μια γυναίκα πειρασμός”.

 

Πώς τα φέρνει η ζωή..., λέμε. Μετά από χρόνια γυρίστηκε το ρημαίηκ του “Μια γυναίκα πειρασμός” με τίτλο “Μοκάμπο”, πρωταγωνίστρια στο πλάι του Κλαρκ Γκαίημπλ το άλλοτε βλαχαντερό! Η ταινία βγήκε στα σινεμά το 1953, σα σήμερα 23 Σεπτεμβρίου. Το άγνωστο κορίτσι, η εργάτρια στην καλλιέργεια καπνού είναι πια η σεξόβομβα Άβα Γκάρντνερ. Μια άλλη γυναίκα! Έχει ανακαλύψει πλέον, μάλλον έχει απελευθερώσει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της. Ποτέ, όμως, δεν εγκατέλειψε τη χωρίς μέτρο ανασφάλειά της.

Πριν την ανακαλύψουν δεν ήξερε ότι ήταν όμορφη. Τόσο μαλακισμένη ήταν η Άβα Γκάρντνερ, η αυριανή απόλυτη σταρ, η γυναίκα μύθος. Άτομο σίγουρα προβληματικό, καθόλου ανέμελο όπως έδειχνε. Ποιος ξέρει τι κουβαλούσε μέσα της, τι κρυβόταν πίσω από την άστατη ζωή της. Πάνω από τα λεφτά, την καριέρα στο σινεμά, τη διασημότητα, ακόμα και το γάμο της έβαζε το σεξ. Τελειώσαμε. Λες αυτό και τελειώνεις για το ποια ήταν.

 

Μπαίνει στο κόλπο, στα πρώτα της βήματα στο Χόλυγουντ, και παντρεύεται τον Μίκυ Ρούνυ (1920-2014). Φοβερά πράγματα. Δεν μιλάμε για κοντό, αλλά για νάνο. Άρρωστος με το φουστάνι ο Μίκυ Ρούνυ, αν είναι δυνατόν, σύζυγος της Θεάς Αφροδίτης, της Άβα Γκάρντνερ και την απατούσε! Κι όταν τον ρώτησαν, καλά πώς μπλέχτηκες μ' αυτή την τσούλα, ο κοντός είπε: “Η Άβα έχει κάτι ξεχωριστό εκεί κάτω...”.

 

Η λεγάμενη παντρεύτηκε και τον θεότρελο Χάουαρντ Χιουζ (1905 -1976), που τον έπαιξε στο σινεμά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο (1974). Μεγάλη παράλειψη του αποδυτηριάκια να μην γράψει σεντόνι για τον Χάουαρντ Χιουζ.
Η Άβα Γκάρντνερ γεννήθηκε παραμονή Χριστουγέννων, το 1922, γύρισε 50 ταινίες, ήταν υποψήφια για Όσκαρ στο... ”Mocambo” και πέθανε αφού έκανε συντρίμμια τη ζωή της, Ιανουάριο του 1990, στο Λονδίνο. Πήγε από εγκεφαλικό, έφυγε φτωχή, δυστυχισμένη. Ζει στη σκέψη, στη μνήμη όσων πέρασαν μία νύχτα μαζί της. Τουλάχιστον στο σεξ, πρέπει να είχε ανοίξει την πόρτα του Παραδείσου. Ατελείωτοι οι έρωτες της και όλοι συμφωνούσαν ότι στο κρεβάτι η Άβα Γκάρντνερ τα έδινε όλα.

Ήταν όμορφη. Αληθινά όμορφη, πράσινα μάτια, κορμάρα με φιλήδονη επιδερμίδα και εκείνο το λακάκι στο πηγούνι που ξετρέλαινε. Η γαμιόλα. Ψωλοτσακίστρα άπαικτη. Δώσε της σεξ και πάρε της τη ψυχή. Αχαλίνωτη. Ακόρεστη. Έβγαινε μόνη στα μπαρ και καμάκωνε και αφού μπεκρούλιαζε όλη νύχτα έπαιρνε τον άνδρα, τον τυχερό εκεινης της νύχτας, και πήγαιναν σε ξενοδοχείο. Λένε πως η γυναίκα δεν είδε ποτέ της το ξημέρωμα.

 

Δεν ήθελε να φύγει από τούτο τον κόσμο η Άβα Γκάρντνερ χωρίς να πηδηχτεί τόσες φορές όσες πρόβλεπε το μπάτζετ της. Όσες φορές θαρρούσε πως όφειλε να ικανοποιήσει σεξουαλικά τον εαυτό της. Το πρώτο κρεβάτι της οικουμένης. Δοξολογώ όσους άνδρες ξάπλωσαν μαζί της. Πρέπει να είναι χιλιάδες. Σύμφωνα μ' αυτά που ξέρουμε, δεν χρειάστηκε κανείς να την φλερτάρει. Εκείνη την έπεφτε. Γούσταρε το κορίτσι. Ήταν η απόλυτη ελεύθερη γυναίκα. Η απόλυτα εύκολη.

Χωρίζει με τον Φρανκ Σινάτρα, τον τελευταίο σύζυγό της, πάει στην Ισπανία και ξεσκίστηκε κι εκεί. Με διάφορους. Ίσως κατά βάθος ήταν ένα πονεμένο κορίτσι. Κάποια πράγματα φαίνονται ανεξήγητα στους τρίτους, και ίσως εξηγούνται όταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές προχωρήσουν σε αποκαλύψεις. Την ρώτησαν την γυναικάρα, μία από τις πιο όμορφες στην Ιστορία του σινεμά, ''Καλά, εσύ ο σούπερ κόμματος, τι βρήκες σ' αυτό το πράμα των 60 κιλών, τον αδύνατο, τον κοντό, αυτόν τον χλεμπονιάρη Φρανκ Σινάτρα...''.. Και η Άβα απάντησε όπως μόνο εκείνη θα έδινε τέτοια εξήγηση; “Από τα 60 κιλά του Φρανκ με τράβηξαν τα δέκα που ήταν το τέτοιο του...”.

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΕΦΑΛΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ