ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΤΟ... ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

 

Σφυρίζει λήξη ο διαιτητής, τέλος παιχνιδιού, οι παίκτες αποχωρούν και έρχεται η σειρά του προπονητή να μιλήσει μπροστά στην κάμερα. Ποιος πολιτικός αρχηγός. Ο κώουτς λέει τα δικά του. Αναφέρεται στο ματς, αλλά ο επαγγελματίας λέει πράγματα που δεν τα είδαμε. Σα τους σεισμολόγους και τους μετεωρολόγους. Ό,τι θέλουν λένε εν όψει του κύματος καύσωνα ή των υψηλών θερμοκρασιών..

Είναι και το άλλο. Οι κύριοι των ΜΜΕ σε τρομάζουν. Το τόσο το κάνουν τοοοοόσο. Έκτακτο δελτίου καιρού. Ευκαιρία να εντυπωσιάσουν. Λες σε προειδοποιούν, να φρόντισε να πάρεις τα μέτρα σου πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. Σα να έχουν δουλέψει βοηθοί σεναριογράφου σε ταινίες θρίλερ και δείχνουν τα προσόντα τους. 
Παίζουν με επιλεγμένες λέξεις ''πλημμύρα'', ''καύσων''. Δεν λέω, αβανταδόρική η λέξη ''καύσωνας'', πουλάει, κόβει εισιτήρια, τσιμπάει ο άλλος και θέλει να διαβάσει. Γι΄ αυτό στις μέτριες θερμοκρασίες λένε ''μίνι καύσωνας''. Ή είναι έγκυος, ρε, ή δεν είναι. Τι θα πει ''μίνι καύσωνας''; Σα κάτι βλάχους, στο ψιλικατζήδικο στο χωριό, βάζουν την ταμπέλα ΜΙΝΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ.
Διαβαστε ακομα:

ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΣΟΥΛΑΤΣΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΧΤΥΟ