ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ... ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ

 
Τo νέο κόλπο στην πιάτσα. Είναι επώνυμος, έχει φτιάξει ένα ονοματάκι και πριν παντρευτεί ρίχνει μια βίζητα στον Ιερώνυμο. Στον αρχιεπίσκοπο. Να πάρει, λέει, την ευλογία του αρχηγού του ιερατείου. Φοβερά πράγματα. Και πολύ προχωρημένα, στη εποχή του διαδικτύου. .

 

Πήγαν στη Μονή Πετράκη ο δούλος του θεού Βασίλειος Κικίλιας και η δούλη του Θεού Πολυξένη (Τζένη) Μπαλατσινού, για να πάρουν την ευλογία του Ιερώνυμου, πριν το γάμο τους. Στη σειρά περίμενε και ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου και η μέλλουσα σύζυγος του Σοφία Μαριόλα (φώτο). Έτσι έγινε η αρχή! Βρήκε δουλειά ο αρχιραβίνος της Εκκλησίας μας. Και οι φωτορεπόρτερ με βάρδιες την στήνουν απ' έξω, μη χάσουν κανένα πελάτη. Φαίνεται πως δεν μετράει η ευλογία του παπά στο γάμο, στο μυστήριο του γάμου και οι φιρμάτοι μελλόνυμφοι έχουν ανάγκη την ευλογία και του αρχιεπισκόπου.

 

Τι σημαίνει Ευλογία Θεού, την οποία βέβαια δεν την δίνει προσωπικά ο ίδιος ο μεγαλοδύναμος, αλλά στο όνομα του ο παπάς, είτε έχει, είτε δεν έχει πλάκα στο ράσο τα γαλόνια, όλα τα κατεβατά, περιδέραια και σταυρούς. Ο πιστός με την ευλογία ζητάει την αναγέννηση του, την ανάπλαση του. Και για να ''πιάσει'' η ευλογία, να καρποφορήσει χρειάζεται το κατάλληλο έδαφος ψυχής ο πιστός.
Διαβαστε ακομα:

ΤΗΝ ΒΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ... ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ