ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Δεν μπορώ να σε υποχρεώσω να ξυπνάς κάθε πρωί στις 08.23. Ούτε να συνευρίσκεσαι κάθε Παρασκευή με τη σύζυγό σου και να πηγαίνεις κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Είσαι άτομο και όπως θέλεις λειτουργείς στα προσωπικά σου. Ως κοινωνία, όμως, κύριε φασουλάδα, δεν κάνεις το ένα βήμα παραπέρα αν δεν πειθαρχείς σε κάποιες σταθερές.

Έχεις αποφασίσει να το παίζεις δημοκρατία, άρα θα κάνεις εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Κι όχι απλά κάθε τετραετία, αλλά προκαθορίζεις ότι οι εκλογές θα γίνονται αυτή την συγκεκριμένη Κυριακή, την πρώτη ή, την τρίτη, αυτού του συγκεκριμένου μήνα κάθε 4 χρόνια. Γιατί τα γράφω αυτά;

Σα σήμερα 20 Ιανουαρίου ορκίστηκε το 1993 ο Μπίλ Κλίντον, ήταν ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Γιατί ορκίστηκε ο σαξοφωνίστας στις 20 Ιανουαρίου. Περιττή η ερώτηση. Απαραίτητη η απάντηση. Επειδή όοοολοι οι πρόεδροι στην Αμερική ορκίζονται την ίδια ημερομηνία.

Μ’ αυτά θα ασχολούμεθα, ωρέ μπάμια; Πάει, αυτό έχει κλείσει. Γι’ αυτό ο Τζορτζ Μπους, που όπως ο Κλίντον ο πεοφόρος έκανε δύο θητείες, ορκίστηκε στις 20 Ιανουαρίου το 2001 και ο Μπαράκ Ομπάμα, που επανεξελέγη για δεύτερη τετραετία είχε ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου το 2009.

Αγγλία. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έχει βγει το πρόγραμμα αγώνων, αλλά και οι διαιτητές(!!!) είναι γνωστοί εκείνοι που θα σφυρίξουν όλα τα ματς. Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να παίζονται τα παιχνίδια του β’ γύρου και δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν.

Και όποιος τα βάζει με την ΕΠΟ είναι λάθος. Με τα κόμματα να τα βάλουν που αμέσως μετά τις εκλογές ζητάνε εκλογές. Γελάει το σύμπαν με τους Έλληνες.

Διαβάστε ακόμα:

Σουλτάνος και γιουσουφάκια στο πρωτάθλημα