Η ΧΟΝΤΡΗ ΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

Η πολιτική είναι εξ ορισμού μία σκέτη απάτη. Λες ό, τι γουστάρεις, δεσμεύεσαι σε υποσχέσεις τις οποίες γνωρίζεις εκ των προτέρων πως δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιήσεις. Και παραμύθι φούρναρης βγάζεις από την τσέπη αρχές και ιδέες απευθυνόμενος σε κόσμο που αδιαφορεί για αρχές και ιδέες.

Αυτά δεν δικαιολογείται να μην τα γνωρίζει ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης, ένας επαγγελματίας με εμπειρίες πλούσιες στη δημοσιογραφία, άρα και στην επικοινωνία. Πώς, λοιπόν, εξηγείται η χοντρή γκέλα του χθες στα εγκαίνια του νέου κόμματος;

Εξετάζουμε το θέμα ακαδημαϊκά. Σαν παρατηρητές. Και το πρώτο που λέμε είναι ότι το έργο δείχνει να είναι μια ελιτίστικη γραφικότητα. Κρίμα. Εξαγγέλει το Ποτάμι ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης και ταρακουνάει το σύστημα. Γιατί; Επειδή δεν είπε τίποτα. Ότι είμαστε αυτό κι εκείνο. Θα σας φτιάξουμε ποτάμια και γέφυρες. Δεν είπε τίποτα. Ό, τι κι αν έλεγε θα λειτουργούσε αφαιρετικά. Θα ήταν ζημιά.

Στο φινάλε ο δημοσιογράφος κόμμα άνοιξε, δηλαδή ένα μαγαζί που δεν πουλάει κάτι χειροπιαστό. Μόνο ποντάρει στην ελπίδα που προκαλεί. Στη φαντασίωση του κοσμάκη. Άσε, λοιπόν, τον άλλονα να ψάχνει τι είσαι. Θα σε ψηφίσει μόνον γιατί είσαι φρέσκος και άφθαρτος. Όχι επειδή είσαι αυτό κι εκείνο.

Η αληθινή επανάσταση στην πολιτική είναι να φτιάξεις κόμμα χωρίς να πεις τίποτα. Αυτό είναι το μείζον κτύπημα στην κομματικοκρατία της χώρας. Δεν λες τίποτα.

Απολύτως τίποτα. Μόνον έτσι ακυρώνεις τον αγοραίο πολιτικό λόγο των κομμάτων. Την πεζοδρομιακή τους κουλτούρα.

Ο ιδρυτής του Ποταμιού κύριος Θεοδωράκης άρχισε χθες να λέει ασόβαρα πράγματα. Κρίμα. Και να τα λέει με τρόπο ασόβαρο. Σχεδόν καφενειακό. Παρεϊστικο.

Ερασιτεχνική απόπειρα. Αυτή ήταν και η εκτίμηση από τα κομματόσκυλα της πιάτσας για το “Ποτάμι”.

Διαβάστε ακόμα:

Μια ζαριά έριξε ο Θεοδωράκης