ΧΟΝΤΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΟ

Πηγή: INTIME
 

Θα γίνουν φοβερά πράγματα στο Βόλο αν τελικώς εκλεγεί δήμαρχος ο Αχιλλέας Μπέος. Για παράδειγμα. Θα κάνει τη βόλτα του ο πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικών ομάδων στην παραλία και θα δει μια σαμπρέλα, από ρόδα αυτοκινήτου, ξεχασμένη στο νερό μέσα από το 1957. Κατ' ευθείαν τηλέφωνο “Τσακίσου να έρθεις να βγάλεις το λάστιχο”.

-Μα, κύριε δήμαρχε, κοντεύει μεσάνυχτα, αφήστε ότι σήμερα έχω ρεπό.
“Τσακίσου αμέσως, διότι αν δεν έρθεις θα έρθω εγώ για σένα!”.

Και αφού γίνει δουλειά ο Μπέος θα ξηγηθεί στον δημοτικό υπάλληλο τρία ρεπό για πάρτη του.

Άλλο. Μιλούσε σε κόσμο ο Μπέος πριν τις εκλογές και κάποιος, σίγουρα μισομεθυσμένος του βγήκε από αριστερά: “Δεν μας είπατε τίποτα για το πρόγραμμά σας, κύριε Μπέο...”. Ατάραχος ο υποψήφιος δήμαρχος τους ξέρανε όλους.

-Δώστε, κέρασμα δικό μου, μια κανάτα κρασί στον κύριο, και όταν τελειώσουμε την ομιλία θα πάω και εγώ μαζύ του να πιούμε παρέα.

Με δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο οι σατιρικές εκπομπές στα κανάλια, κάτι ράδιο αρβύλα και τα λοιπά, δεν θα χρειάζονται να σκεφθούν εξυπνάδες. Θα δουλεύουν μόνες τους οι κάμερες. Απ' αυτά που θα λέει ο Μπέος θα παίρνουν δίλεπτα και τρίλεπτα και θα κονομάνε ξεκούραστα χοντρό μεροκάματο.

Να σου πω τι μου έλεγε κάποιος που τον ξέρει χρόνια και τον έχει ζήσει από κοντά τον Μπέο: “Όταν είμαι τσαντισμένος, 700 πίεση, κλείνω τα μάτια μου και σκέπτομαι κάτι απ΄ αυτά που έχει κάνει, έχει πει ο Μπέος. Χαλαρώνω. Διασκεδάζω. Σε τρία λεπτά γίνομαι άλλος άνθρωπος”.

Διαβάστε ακόμα:

Η σχέση του Μπέου με τον Ανδρέα Παπανδρέου