ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Πήγε στην Νέα Σμύρνη ο Παπαδημούλης να μιλήσει για την κυρία Ρένα Δούρου και είπε τη γνωστή παπαρδέλα. Αν ενωνόντουσαν οι αριστερές δυνάμεις τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στην Ελλάδα και δεν θα μπορούσαν άτομα σαν τον Μπέο να διεκδικούν δημαρχίες.

Κάτι τέτοια σοφά είπε ο σύντροφος Παπαδημούλης αγνοώντας το πιο βασικό. Ότι ο αριστερός ακριβώς επειδή είναι ιδεολόγος θα βρει διαφορές μ' έναν άλλον αριστερό. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση ότι συνεχώς φτιάχνονται νέα κόμματα της αριστεράς τα οποία στη συνέχεια κομματιάζονται. Μιλάμε, όμως, για το φαινόμενο Αχιλλέας Μπέος, που στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών βρίσκει τους πάντες απέναντί του. Όλοι στον Βόλο έχουν γίνει ένα εναντίον του Μπέου.

Τέλειωσε η πλάκα, σου λένε, η ντουλάπα του Μπέου θα μας φάει το Δήμο Βόλου και όλους θα μας κλειδώσει σ' ένα σεντούκι. Θα βγει δήμαρχος ο τραμπούκος και βαρύμαγκας Μπέος κι άντε μετά να τον βγάλεις από την καρέκλα.

Αγράμματος ο Μπέος, έχει σπουδάσει στην Οξφόρδη της νύχτας και στο Χάρβαρντ του πεζοδρομίου. Κι όμως, χωρίς να χάσει την ταυτότητά του, τη θρασύτητα και τη λαϊκότητά του, μιλάει σαν έμπειρος πολιτικός με θητεία μισού αιώνα στο κοινοβούλιο. Ποιο είναι το προσόν του;

Κάνει δικό του επιτόπου κάτι που άκουσε απ' άλλον. Ασύλληπτη αφομοίωση. Και δεν τον αντιμετωπίζει εύκολα ο άλλος διότι με τη βροντερή φωνή του, την αθυροστομία του προκαλεί τρόμο. Μήπως με κοπανήσει, φοβάται ο άλλος, μήπως με φτύσει, μήπως με χαστουκίσει, μου ρίξει κάποιο μπινελίκι.

Άντε να είναι δήμαρχος Βόλου ο Μπέος και κάποιος από την αντιπολίτευση να κάνει το λάθος στο δημοτικό συμβούλιο να πει Διαφωνώ. Τι θα γίνει; Κάτσε κάτω, μωρή λινάτσα, θα του ξηγηθεί ο Αχιλλέας, και κατέβασε το χέρι σου μη στο κόψω.

Διαβάστε ακόμα:

Χοντρό μεροκάματο από τον Μπέο