ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΓΑΒΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΟΙ

 

Επειδή έχω μανία με τα ονόματα ψιλοέψαξα αυτό του κυρίου Κατρούγκαλου. Εξελέγη ευρωβουλευτής του Συριζα. Από πού διάολο να προέρχεται το όνομα Κατρούγκαλος; Τέλος πάντων.

Ο εν λόγω κύριος Κατρούγκαλος έκανε μια ασύλληπτης θεαματικότητας ποδοσφαιρική δήλωση. Όποιον κι αν προτείνει η κυβέρνηση για πρόεδρο της δημοκρατίας εμείς θα πούμε «Όχι». Είπα «ποδοσφαιρική» δήλωση; Λάθος. Είναι ολότελα χουλιγκάνικη.

Τον Θεό τον ίδιο να προτείνει ο Σαμαράς να πάρει τη θέση του Κάρολου Παπούλια, εμείς θα πούμε «όχι», είπε ο κύριος Γιώργος Κατρούγκαλος. Λέγονται, ρε, τέτοια πράγματα; Λέγονται και δεν ντρέπονται που ποδοσφαιροποιούν την πολιτική ζωή.

Υποτίθεται ότι ο νέος πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Να είναι πρόσωπο υψηλής κλάσεως. Με διαπιστωμένο ήθος και με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο σαν πολιτικός, δικαστικός, στρατιωτικός, δημοσιογράφος, οτιδήποτε.

Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά, σου λέει ο κύριος Κατρούγκαλος. Δεν μας ενδιαφέρουν τα όποια κριτήρια αξιολόγησης, εκτίμησης για τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμείς στο Σύριζα είμαστε παλαιοκομματικοί. Ό,τι λέει ο αντίπαλος είμαστε αντίθετοι. «Ναι» αυτοί, «όχι» εμείς. Σα να λέει ότι αν ποτέ συμφωνήσουν γάβροι και βάζελοι, τότε ναι, τότε κι εμείς οι συριζαίοι θα δεχθούμε μια πρόταση της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμα:

Στο πεζοδρόμιο κι ότι κάτσει