ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ!

 

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Αναστάσιος των Τιράνων! Σενάριο; Όχι. Πρόταση; Ναι! Όχι του αποδυτηριάκια. Ο Βαρθολομαίος, ο οικουμενικός πατριάρχης έχει αυτή τη σκέψη. Το διορθώνω, σκέψη είναι, όχι πρόταση, αποκαλύπτω σήμερα. Προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα τις εκλογές, να υποδειχθεί στη θέση του Κάρολου Παπούλια ο αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας, προσωπικότητα ανεγνωρισμένη και εκτός Εκκλησίας.

Ξαναγυρίζουμε πίσω; Δεν ξαναγυρίζουμε, έχουμε ήδη ξαναγυρίσει στο δρόμο προς τα πίσω. Τόσο πίσω που έχουμε ανάγκη από ένα υπερκομματικό, ένα εθνικό πρόσωπο, ακόμα και από το παπαδαριό προερχόμενο. Δεν είπα ακόμα το άλλο.

Ό, τι λέμε δεν είναι φημολογία, ούτε φαντασιολογία και σεναριογραφία. Ο Βαρθολομαίος το συζήτησε το πράμα και με τον Πάπα της Ρώμης. Αυτό είναι το άλλο που δεν είπα και το λέω τώρα ότι και τις ευλογίες του Βατικανού έχει η υποψηφιότητα του 85χρονου Αναστασίου. Πού κολλάει ο Πάπας της Ρώμης;

Μόνον όποιος αγνοεί την πολιτική κι όχι μόνον δύναμη του Βατικανού αναρωτιέται πόση σημασία έχει να αναλάβει την ευθύνη να προτείνει πρόεδρο δημοκρατίας σε μια χώρα ο Πάπας, παρασκηνιακά βέβαια, και ποιο θα είναι το όφελος της Ελλάδος στην προκειμένη περίπτωση.

Ο Κεφαλονίτης γεννηθείς στον Πειραιά Αναστάσιος, κατά κόσμο Γιαννουλάτος, είναι από το 1992 εγκατεστημένος στην Αλβανία και ομιλεί εκτός από τα αρχαία ελληνικά άλλες επτά γλώσσες και σουαχίλι! Είναι μελετητής όλων των θρησκειών.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωθυπουργός ο Μαρινάκης, όχι πρόεδρος της Δημοκρατίας