Ο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ

 

Το πιο διεφθαρμένο κομμάτι του δημοσίου βίου στην Ελλάδα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Τα όργια των οργίων έχουν κάνει οι δήμαρχοι. Γιατί; Επειδή είναι περισσότερο ανεξέλεγκτοι από τους υπουργούς. Μαγαζί ο ένας, μαγαζί και ο άλλος.

Αυτοδιοίκητος ο Δήμος, άρα ασύδοτος. Και αφού έχει δικά του έσοδα η οικονομική διαχείριση είναι κατάμαυρη. Σκανδαλώδης.

Δουλειά του Δήμου είναι να μαζεύει τα σκουπίδια. Η καθαριότητα. Πρώτα αυτό. Οι κομπιναδόροι δήμαρχοι τι κάνουν για να κονομάνε; Και για να υποχρεώνουν κοσμάκη, να εξασφαλίζουν σίγουρους ψήφους για τις προσεχείς εκλογές; Ξοδεύουν λεφτά του δήμου.

Φτιάχνουν δημοτικές επιχειρήσεις. Σχολή χορού. Αθλητικά σωματεία. Λέσχες για τους ηλικιωμένους, πολιτιστικές δραστηριότητες, εκδρομές, σεμινάρια μαγειρικής. Όλα αυτά φεσώνουν τον Δήμο.

Άλλο οργανώνει ο Δήμος ένα σέρβις, όμως σε επιχειρηματική βάση, δηλαδή να μην επιβαρύνει το σύνολο των δημοτών, αλλά να λειτουργεί από τα έσοδα όσων χρησιμοποιούν την όποια κοινωνική προσφορά. Άσε τα πούστικα, κύριε δήμαρχε. Να ανοίγεις μπίζνες που δεν είναι μπίζνες διότι χρεώνεις το ταμείο.

Στον Βόλο ο Αχιλλέας Μπέος έγινε σκουπιδιάρης. Κανονικός, με γάντια και φόρμα, πίσω από το απορριμματοφόρο αυτοκίνητο του Δήμου. Συμβολική πράξη. Δείχνει ποιο είναι το πρώτιστο καθήκον του σα δήμαρχος. Η καθαριότητα. Πρώτα αυτό. Γι’ αυτό πληρώνουν οι δημότες τον Δήμο.

Διαβάστε ακόμα:

Τι να το κάνει τον θεό όταν έχει το λαό