ΕΙΣΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Πηγή: Fosphotos
 

Ανύπαρκτοι άνθρωποι θα αποφασίσουν αν θα γίνουν ή, όχι εκλογές. Αυτή είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια. Ανύπαρκτοι. Τέτοιοι είναι οι βουλευτές που έχουν μπει στη λογική του ποδοσφαιρικού ντέρμπυ. «Ναι» στον πρόεδρο της δημοκρατίας, «Όχι» στον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Ποιος Σαμαράς και ποιος Τσίπρας, ρε ανύπαρκτοι; Δεν ψηφίζεις με το «Ναι» και με το «Όχι» υπέρ και κατά Σαμαρά. Ούτε κατά και υπέρ του Τσίπρα. Έχετε ξεφύγει. Είστε εκτός γηπέδου. Ήρθε και το στημένο γκάλοπ ότι η ΝΔ μείωσε τη διαφορά της από τον Σύριζα που προηγείται. Όλα για το ντέρμπυ.

Στα παπάρια μου σαν Έλληνας πολίτης ποιο κόμμα προηγείται και ποια διαφορά έχει από το δεύτερο κόμμα. Θα σου πω τις δυο αιώνιες αλήθειες.

Η πρώτη. Ποτέ των ποτών δεν έχει προκύψει το καλύτερο σε μια χώρα λόγω των πρόωρων εκλογών. Ποτέ. Καμμία σημασία δεν έχει αν οι εκλογές γίνουν ένα ή, δυο χρόνια ενωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα τους. Σημασία έχει ποιος κυβερνάει.

Η δεύτερη αλήθεια. Είσαι μπουρδέλο χώρα αν δεν κάνεις εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Τέλος. Αν ζητάς εκλογές πριν συμπληρωθεί η τετραετία θες μπουρδέλο τη χώρα. Στόχος δεν είναι να γίνεις κυβέρνηση πριν της ώρας σου, αλλά να ‘σαι πανέτοιμος όταν έρθει η ώρα σου.
Αυτά. Προς το παρόν. Γι’ αυτό σου λέω ότι είναι ανύπαρκτοι όλοι όσοι έτσι ή, αλλοιώς μπήκαν στο ντέρμπυ και έξω από τους πραγματικούς λόγους για τους όποιους εξελέγησαν βουλευτές, ασχολούνται με μια χοντρομαλακία. Ανύπαρκτη ιστορία, χωρίς ουσία ιστορία είναι η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα:

Κάτω από τον πήχυ απόψε Τσίπρας και Σαμαράς