ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΑΠΟΨΕ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ!

Πηγή: Fosphotos
 

Θες προγνωστικά για το ντέρμπυ στην Βουλή απόψε; Το πρώτο από τα τρία, για το αν θα πάμε ή, όχι σε εκλογές. Γιατί αυτό είναι το έργο, όχι αν θα εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας. Ποιος ασχολείται με την δημοκρατία και τον πρόεδρο της! Δεκάρα δεν δίνουν για το ότι το Νο1 συστατικό, το πιο θεμελιώδες της Δημοκρατίας είναι η Νομοκρατία. Το τι λένε οι νόμοι. Οι θεσμοί.

Έτσι είναι. Όταν γράφεις, όταν προσπαθείς να γράψεις σε χαρτί τουαλέτας το φτούκα προ, δηλαδή το εκ των προτέρων δεδομένο, ότι οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, τότε δεν μιλάς για δημοκρατία. Την έχεις στη ξευτύλα.

Λέγαμε για τις προβλέψεις. Λοιπόν. Η πλευρά Σαμαρά θεωρεί ότι θα πάρει απόψε τον Α΄ γύρο αν συγκεντρώσει 165 ψήφους. Αυτός είναι ο στόχος της. Η πλευρά Τσίπρα κτυπάει τον αριθμό 121. Αν συγκεντρώσει 121 «παρόντες», δηλαδή αρνητικές ψήφους, τότε είναι ο νικητής της βραδυάς. Σημαίνει ότι η άλλη πλευρά δεν πρόκειται να φθάσει τους 180 στην τρίτη ψηφοφορία.

Με 165 η πλευρά Σαμαρά θα πανηγυρίζει σε στυλ… συγκρατημένο. Με… ηθικό που θα πάρει ώστε να αυξήσει τους υπέρ της εκλογής προέδρου ψήφους.

Διαβάστε ακόμα:

Το αλισβερί Σαμαρά, Τσίπρα με τους ανεξάρτητους