ΤΟ «ΑΡΧΕΙΟ» ΚΑΙ ΤΟ «ΟΡΧΕΙΟ»

 

Χωρίς πλάκα. Όποιος θέλει μπορεί να καταγγείλει ότι κάποιος αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει. Όπως επίσης όποιος γουστάρει μπορεί να δημοσιοποιήσει ότι ο ίδιος έκανε κρούση για να δωροδοκήσει βουλευτή, υπουργό, αρχηγό της αστυνομίας, τον διοικητή του ΙΚΑ, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον όποιον.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η δικαιοσύνη επιτόπου θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Θα την κρίνει ανάξια να διερευνηθεί. Και θα αγνοήσει, μιλάω για τη δικαιοσύνη, το ρεζίλεμα των θεσμών.

Δεν είναι υπόλογος ο Χαϊκάλης, ο Λαζόπουλος, ο Καμμένος που ισχυρίστηκαν ότι έγινε απόπειρα δωροδοκίας σε βουλευτή. Όχι. Ούτε αυτός που προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη, και που το παραδέχθηκε ο ίδιος, έχει συνέπειες.

Είπαμε. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκείνο που υπάρχει είναι το αρχείο. Ξέρεις τι θα πει “Αρχείο”; Όχι, το “ορχείο”, δεν υπάρχει τέτοια λέξη στα ελληνικά. Όρχεις, ναι, ορχείο, όχι.

Βούιξε ο τόπος με τη δωροδοκία. Δεν τρέχει τίποτα. Δηλαδή; Είπαμε. Δεν τρέχει κάτι. Και παίζει πλέον το “δεδικασμένο”. Όπως είπαμε. Αμολάς από τηλεοράσεως την καταγγελία σου, ότι δέχθηκες δωροδοκία, ότι εσύ πήγες να δωροδοκήσεις και ένοχος δεν υπάρχει. Πάμε παρακάτω. Πιο κάτω, έχει;

Διαβάστε ακόμα:

Τι γίνεται στο βάθος κήπος της βουλής