ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΞΕΦΩΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

πηγή: Fosphotos
 

Στις κάλπες το καταχείμωνο, για πρώτη φορά στην ιστορία της, οδηγείται η χώρα μετά το 168 υπέρ και 132 κατά, στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για τον πρόεδρο.

Όλα εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις, καθώς οι εναπομείναντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ παρέμειναν ακλόνητοι στις θέσεις τους απορρίπτοντας τις εκκλήσεις να υπερψηφίσουν το Σταύρο Δήμα.

Αμετακίνητοι στην επιλογή παρών έμειναν και πολλοί από τους ανεξάρτητους, για το λόγο αυτό ο αριθμός των ψήφων υπέρ του Σταύρου Δήμα δεν αυξήθηκε σε σχέση με τη δεύτερη ψηφοφορία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με παρατεταμένα χειροκροτήματα από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ενώ οι της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσαν οξύτατες φραστικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης. «Ο Σαμαράς έρχεται στη φυλακή, τον περιμένουμε», φώναζαν. Ακούστηκαν επίσης φράσεις όπως «ξεφτιλισμένοι», ενώ κάποιοι ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στον υπουργό άμυνας Νίκο Δένδια.

Την ίδια ώρα άρχιζε και η προεκλογική περίοδος με σκληρότατες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών στους διαδρόμους της Βουλής, ενώ το χρηματιστήριο Αθηνών κατακρημνιζόταν για μία ακόμη φορά, με βουτιά πάνω από το 11%.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μεγάλες γκέλες της κυβερνησης που οδήγησαν στις εκλογές