ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

πηγή: Fosphotos
 

Πενήντα επτά ολόκληρα χρόνια μας πήγε πίσω ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης με την εμφυλιοπολεμική δήλωση του, στην οποία συνέδεσε μια δημοκρατικότατη διαδικασία, όπως είναι οι εκλογές, με τα κουμπούρια.

«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ό,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή», είπε.

Πάμε τώρα στο 1958. Η ΕΔΑ έχει πάρει 24,42 % στις εκλογές και το σύστημα σείεται. Πολιτικός σεισμός και ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο επονομασθείς μετέπειτα Γέρος της Δημοκρατίας, βγάζει το σπαθί από το θηκάρι του.

«Θα κάνωμεν πολιτικήν και εκλογικήν συνεργασίαν με τον Καραμανλήν. Τα στρατόπεδα θα είναι δύο: από το ένα μέρος θα είναι οι εθνικόφρονες και από το άλλο οι κομμουνισταί. Θα κάνωμεν τας εκλογάς με τους χωροφύλακές και με το πιστόλι στο χέρι», διακηρύσσει.

Βεβαίως άλλοι καιροί, άλλα ήθη τότε. Άλλοι και άλλα ήθη, όμως επικρατούσαν και το 1981, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γ. Ράλλης ρωτήθηκε αν η ΝΔ θα παρέδιδε την εξουσία εφόσον πλειοψηφούσε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

«Μα είναι ερώτηση αυτή. Προφανώς θα αστειεύεσαι. Βεβαίως και θα παραδώσουμε την εξουσία, αγαπητέ μου...»τον επέπληξε .

Μάλλον θα είχαν τελειώσει ...οι σφαίρες.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν η αριστερά είχε ξαναχτυπήσει εξουσία