ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΚΕΛ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτή η είδηση είναι πολύ σοβαρή για να την περνούμε εμείς οι Έλληνες στο ντούκου. Λέει ότι οι ηγέτες των ευρωπαικών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που συναντήθηκαν στη Μαδρίτη χαρακτήρισαν αυτοκαταστροφική τη λιτότητα στις ευρωπαικές χώρες, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό ένα ηχηρό μήνυμα στην Καγκελάριο Μέρκελ.

«Είναι αναγκαίος ο περιορισμός του δημοσίου χρέους αλλά δεν γίνεται να έχουμε μείωση του δημόσιου χρέους χωρίς ανάπτυξη και απασχόληση», επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς συμπλήρωσε: «Η λιτότητα για χάρη της λιτότητας, οι τιμωρητικές πολιτικές για τους λαούς, οδηγούν στην άνοδο του λαϊκισμού και αποδυναμώνουν την πιθανότητα να επανέλθουμε στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στις χώρες μας», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονθάλεθ ζήτησε να μπει ένα τέλος στην «αυτοκαταστροφική λιτότητα».

Αυτό ήταν το ένα μήνυμα. Το άλλο είχε σαν αποδέκτη τη χώρα μας. Αυτό που διαφοροποιεί τους Σοσιαλιστές από τα αριστερά, αντιφιλελεύθερα κόμματα όπως ο ΣΎΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το Podemos στην Ισπανία είναι η «υπευθυνότητα», υποστήριξε η Ιράτσε Γκαρθία, η επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών. «Υπάρχουν στόχοι που πρέπει να τηρηθούν. Για να μπορέσουμε να επενδύσουμε, πρέπει να ανταποκριθούμε στην αποπληρωμή», είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς έστησαν το παιχνίδι Τσίπρας και Μέρκελ