Η ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΗMΑΔΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΝΤΙΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

«Ο λαός έδωσε εντολή για ακύρωση του μνημονίου. Δεν έχουμε καμία πολιτική νομιμοποίηση για να πράξουμε το αντίθετο». Είναι η πρώτη μετεκλογική βολή της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα, που δεν λέει με τίποτε να απαρνηθεί τον ακοντισμό, το αγώνισμα στο οποίο διέπρεψε και σαν παγκόσμια ρεκορντγούμαν.

Κάθε τρεις και λίγο το θυμάται κι ας έχει εγκαταλείψει εδώ και πολλά χρόνια τους στίβους. Η αμέσως προηγούμενη βολή της ήταν θανατοφόρα για ένα κόμμα και έναν πρωθυπουργό. Το Μάιο του 2010 καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο και διαγράφηκε μαζί με τους Γ.Δημαρά και Β.Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο είχε εκλεγεί το 2007 και το 2009. Άνοιξε έτσι το δρόμο για την πρωτοφανή συρρίκνωση του κόμματος των Παπανδρέου με τη γνωστή σε όλους κατάληξη. Αντάρτικο είχε δημιουργήσει επί 10ετία προηγουμένως και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο Μαρούσι, όπου είχε κατέβει το 2002 σαν επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού.

Το 2004 ο Γιασέρ Αραφάτ της απένημε την Παλαιστινιακή υπηκοότητα, προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με την ομάδα της Παλαιστίνης. Συμμετείχε στην πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα» και το 2009 βρέθηκε στη Γάζα κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών. Το 2014 εξελέγη σε ηλικία 57 ετών ευρωβουλευτής με τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου έστειλε την πρώτη προειδοποιητική βολή στον Αλέξη Τσίπρα.

«Σύντροφε, είσαι εκτός πεδιάς».

Διαβάστε ακόμα:

Πώς την έστησαν σε Αβραμόπουλο, Καραμανλής και Τσίπρας