ΑΡΙΣΤΕΡΟ - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ – ΕΑΜΙΤΙΚΟ – ΔΕΞΙΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Πούστηδες και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια, λέει μια ...παροιμία. Και για καταλαβαινόμαστε. Ο ΕΑΜίτης, κατά δήλωση του Κ. Ζουράρις συμπορεύεται με τον εθνικοπατριώτη Καμμένο, που τα έχει φτιάξει με τον Αριστερό Τσίπρα, που ενώ ήθελε να καταργήσει τις παρελάσεις έβαλε την υπογραφή του στο πιο εξεζητημένο πανηγύρι των τελευταίων ετών. Πρωί Πέμπτης 26 Μαρτίου και ο Ζουράρις μεταφράζει τη νεοελληνική πραγματικότητα. Απολαύστε τον.

«Εγώ είμαι «Πυρίκαυστος Ελλάδα». Είμαι μέλος του κόμματος, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο. Προέρχεται από τη «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη και όταν ορμήξαν για την αναστολή της «Σπίθας» στη Θεσσαλονίκη, ήταν οι πιο μεγάλοι στην Ελλάδα και συνέχισαν. Είπαν: «Εμείς πάμε να κάνουμε κόμμα» κι έγινε η «Πυρίκαυστη Ελλάδα» που ήταν η ζώνη της Θεσσαλονίκης. Εμείς είμαστε οι ΕΑΜίτες, το ΕΑΜ. Το ΕΑΜ υπενθυμίζω ότι είχε και βασιλικούς αξιωματικούς. Εγώ έχω σχέση με το ΕΑΜ, εγώ προσέλαβα τον Καμμένο. Βασιλικός δεν δείχνει καθόλου. Δείχνει η λεγομένη πατριωτική Δεξιά.»

Όποιος δεν κατάλαβε ας ξανα-παρακολουθήσει το βίντεο με τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναξαν άνδρες των ΟΥΚ, την ώρα της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.

«Και το όνειρο μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε».

Το περιστατικό κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο Twitter. «Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση, είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο» έγραψε.

Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου. Το ΠαΣοΚ ζητεί να αποδοθούν ευθύνες σε «...αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το 'ελεύθερο' να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας».

Άμεση ήταν η αντίδραση των ΑΝΕΛ.

«Στο ΠαΣοΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο...».Ε,ρε γλέντια.

Οι ΑΝΕΛ, όμως άφησαν αναπάντητες τις κατηγορίες για το μπλοκάρισμα στο Αμερικανικό Κογκρέσο του ψηφίσματος για την 25η Μερτίου λόγω των Τζιχαντιστών που απείλησε να στείλει στις ευρωπαικές πρωτεύουσες ο Π. Καμμένος αν καταρρεύσει η χώρα οικονομικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ο λάκος και η φάβα τεσσάρων πρωθυπουργών