ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΚΡΕΞΙΤ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Στην αποφασιστικότερη φάση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, περίπου οι μισοί Έλληνες θεωρούν ορατό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας το επόμενο διάστημα, αλλά και εξόδου της χώρας από το ευρώ. Η αποδοχή, όμως, των κυβερνητικών χειρισμών εξακολουθεί να κινείται γύρω στο 50%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 11,6%, με ποσοστό 35,2% έναντι 23,6%.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi, διενεργήθηκε στο διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου και αναλυτικά έδειξε ότι.

- Υπαρκτό τα ενδεχόμενο χρεοκοπίας θεωρεί το 54,7% έναντι 25,1%.

- Υπαρκτό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών θεωρεί το 58,4% έναντι 27,2 5 που πιστεύει το αντίθετο.

- Πιθανό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ θεωρεί το 52,65 έναντι 30.6% Πάντως σε ποσοστό 65,7% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ έναντι 25,8% που πιστεύουν το αντίθετο.

Οι Έλληνες εμφανίζονται πολύ απαισιόδοξοι για το μέλλον. Σε ποσοστό 45,7% θεωρούν ότι σε 12 μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι μάλλον χειρότερη ή σίγουρα χειρότερη, έναντι 26,5% που πιστεύουν ότι θα είναι μάλλον καλύτερη ή σίγουρα καλύτερη.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, το 46,8% συμφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ το 35,4% διαφωνεί. Επίσης σε ποσοστό 59,4% λέει όχι σε σκλήρυνση των ελληνικών θέσεων αν είναι να διακινδυνεύσουμε την παραμονή μας στο ευρώ, ενώ το 48,6% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τις προσωπικές επιδόσεις του Α. Τσίπρα. Αντίθετα, το 30,6% δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο. Τέλος, στην ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το 57,4 % λέει όχι έναντι 31,4% που συμφωνεί.

Διαβάστε ακόμα:

Αντιπολίτευση, η μεγαλύτερη απάτη στην πολιτική