ΓΙΑΤΙ Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Εγώ είμαι στο περίμενε, όπως πολύς κόσμος, να δει αν θα βγει πράμα απ' αυτή την ιστορία της εγκληματικής οργάνωσης της χαρακτηριζόμενης νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής». Έχει κάργα ζόρι η δουλειά. Πολύ ξευτύλα θα πέσει έτσι και απαλλαγούν οι εγκληματίες μετά το κατηγορητήριο χρυσαυγίτες, έτσι και πέσουν μαλακά από την Δικαιοσύνη.

Από τη Δικαιοσύνη, βέβαια. Αυτή παίζει μπάλλα πλέον, όχι τα κόμματα, ούτε τα μήντια. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Αυτή θα αποφασίσει για το μέλλον της «Χρυσής Αυγής», όχι ο πολιτικός κόσμος που εδώ και μήνες έχει κόψει τις αγριάδες και κάνει το ψόφιο κοριό για την εγκληματική οργάνωση που της έχουν χρεωμένη τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Για να κάνουμε ταμείο. Η δολοφονία Φύσσα δεν επηρέασε αρνητικά την εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος εξωκοινοβουλευτικού μέχρι πριν τρία χρόνια και μόλις τον Δεκέμβριο του 2011 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα γκάλοπ με 1,2%. Στις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου, το 2012, οι χρυσαυγίτες πήραν 6,97 και 6,92% αντίστοιχα. Στις ευρωεκλογές του 2014, που έγιναν οκτώ μήνες μετά το φονικό του Φύσσα, η Χρυσή Αυγή πήρε 9,38%!.

Άρα, το περισσότερο αντιμνημονιακό κόμμα, μαζύ με το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή διατηρεί σταθερά, σταθερότατα την εκλογική της δύναμη παρ' ό, τι το έχουν στημένο στον τοίχο. Στις βουλευτικές εκλογές των περασμένων Ιανουαρίου με 6,28% έγινε το 3ο κόμμα στην Βουλή, μετά τον Σύριζα και τη ΝΔ.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής αναβλήθηκε. Άσχετο. Έστω ότι η Δικαιοσύνη, όταν τελικά αποφασίσει για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, την βρεί ένοχη. Θα την βγάλει κιόλας από τον χάρτη; Καμμία επιχορήγηση οικονομική από το δημόσιο, όπως στα άλλα κόμματα και χωρίς ασυλία οι βουλευτές της. Θα κατέβουν τα ρολά στο μαγαζί;

Λέμε το σενάριο της καταδίκης, όχι της απαλλαγής, όπου θα διασυρθεί όλο το πολιτικό σύστημα που φυλάκωσε για πρώτη φορά στην Ιστορία ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Έστω, λοιπόν, ότι η Χρυσή Αυγή σα μαγαζί, σα σφραγίδα, τελειώνει. Ποιος θα καλύψει το κενό της; Όχι, βέβαια, η ΝΔ και ο σύριζας, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΚΚΕ και οι συγκυβερνητικοί Ανεξάρτητοι Έλληνες. Επιτόπου, σε μια νύχτα θα στηθεί ένα άλλο μόρφωμα με στυλ και ύφος Χρυσής Αυγής πολύ πιο επικίνδυνο για όλα τα κόμματα διότι θα παίζει μπάλλα σε πιο χαμηλούς τόνους.

Διαβάστε ακόμα:

Δικαστίνες θα αποφασίσουν για τη Χρυσή Αυγή