ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Φοβερά πράγματα. Στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε «Δεν θα κάνω εκλογές» εννοεί βέβαια πρόωρες εκλογές. Όχι, δεν είναι χουντικός πρωθυπουργός για να αποφασίζει αν θα κάνει ή, όχι εκλογές και όποτε γουστάρει. Στις δημοκρατίες υπάρχουν θεσμοί, λειτουργούν θεσμοί. Και μέσα στους θεσμούς είναι και τα κόμματα. Οι συμμορίες οι πολιτικές, οι εγκληματικές οργανώσεις στα κόμματα δεν αποτελούν θεσμούς.

Είπε και το άλλο ο πρωθυπουργός: «Πιθανόν να κάνω δημοψήφισμα». Και ρωτάει ο πολιτικοποιημένος αποδυτηριάκιας, λαμβάνονται υπ' όψιν ότι ο σύριζας είναι κόμμα δημοκρατικό, δηλαδή ότι λειτουργεί δημοκρατικά. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν υπάρχει κομματική απόφαση, απόφαση των κομματικών οργάνων του σύριζα Νο1 να μη γίνουν εκλογές πρόωρες. Και Νο2 να γίνει δημοψήφισμα.

Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις, ούτε σε επίπεδο κόμματος, ότι σε επίπεδο κυβέρνησης και συγκυβέρνηση. Τι να σημαίνει αυτό, άραγε. Ένας πρόεδρος κόμματος δημοκρατικού, ένας πρωθυπουργός σε πολίτευμα δημοκρατικό να δίνει την εντύπωση ότι είναι προσωπική του απόφαση αν θα γίνουν ή, όχι εκλογές πριν της ώρας τους. Αν θα θέλει ή, όχι τους Έλληνες να πάνε στις κάλπες για δημοψήφισμα, με το ερώτημα που επίσης εκείνος προσωπικά θα θέσει.

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στον υπόκοσμο, υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Αποφασίζει ο αρχηγός της συμμοριας και πειθαρχούν οι συμμορίτες, τα μέλη του παράνομου συνδικάτου. Ο Τσίπρας μοιάζει αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, όπως άλλωστε όλοι οι πρόεδροι των κομμάτων, οι οποίοι βέβαια δεν είναι πρόεδροι, αλλά ενεργούν σαν «αρχηγοί», όχι σαν εκπρόσωποι κόμματος που ασκεί πολιτική με δημοκρατικές διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμα:

Καβγάς για το ερώτημα του δημοψηφίσματος