ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Moυ είναι λίγο δύσκολο να εκπλαγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατι από πριν τις εκλογές έχω προβλέψει αυτή ακριβώς την εξέλιξη που βλέπουμε. Μου ειναι αδύνατο να πιστέψω ότι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα τα είχε πάει καλύτερα με τους δανειστές και με τους ρυθμούς ...ανάπτυξης, γιατι και τα μωρά παιδιά ξέρουν ότι ο Σαμαράς με την θέληση του έφτασε σε εκλογές, για την ακρίβεια τις εκβίασε.

Αρα είτε ήθελε να φάνε άλλοι τα ...χαστουκάκια, τις σφαλιάρες και την φθορά, είτε "πείστηκε" ότι το διάλλειμα της παράταξης του μακριά από την εξουσία είναι αναγκαίο και σύντομο.

Ηταν απόλυτα αναμενόμενη η αντίδραση των Ελλήνων: από το εθνικιστικό παραλήρημα περι..."αξιοπρέπειας" στην επανάληψη λαικίστικων μεταπασοκικών με ροζ σάλτσα πελατειακών μοντέλων. Από το..."Paris Match" στην εξαγωγή συναλλάγματος για τις σπουδές της κορούλας. Από τους τρόμπες της δεξιάς στους βενζινάδες της "αριστεράς".

Μέχρι το φθινόπωρο,που παραμένει το προσωπικό μου deadline για κριτικό απολογισμό των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ, θα δούμε εάν η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ήταν το υπομόχλιο, για να πετύχουν κάποιοι εκτός Ελλάδας τους στρατηγικούς τους στόχους, ή αποτελεί όντως πιόνι κάποιων άλλων, πάλι εκτός Ελλάδας, για να πετύχουν εκείνοι τους δικούς τους, ελαφρά διαφοροποιημένους, στόχους.

Με άλλα λόγια είτε έτσι είτε αλλιώς, η κυβέρνηση αυτή, όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση, από καταβολής ελληνικού κράτους, είναι φερέφωνο των πολιτικών εξωγενών δυνάμεων. Η πεποίθηση ότι το εκλογικό δικαίωμα αποδεικνύει την ελευθερία και την δημοκρατία σε μια χώρα είναι η κυρίαρχη ...ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!

Εκτός αν είστε από κείνους που παρηγοριούνται με κοκκαλάκια και ξεροκόμματα τύπου "ξανάνοιξε η ΕΡΤ"....και "οι ανασφάλιστοι ΘΑ αποκτήσουν βιβλιάριο υγείας".

Διαβάστε ακόμα:

Τα προκλητικά προνόμια της εξουσίας