ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δεν υπάρχει πιο βαρετή μέρα από τη μέρα των εκλογών. Όλα τη μέρα αυτή κινούνται στη σφαίρα του ευκταίου, δηλαδή των ευχών και των οραμάτων και ποτέ στη σφαίρα του εφικτού και της μεγάλης αλήθειας. Μια μέρα γεμάτη μεγάλες κουβέντες.

Θυμάμαι την ιστορική φράση του Α. Παπανδρέου στις 18 Οκτωβρίου 1981 ,θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Και έγινε η κυβέρνηση όλων των πρασινοφρουρών . Οι εκλογές του 2007 ήταν ένα είδος δημοψηφίσματος για την οικονομία.

Διενεργήθηκαν πρόωρα για να ληφθούν έκτακτα ,υποτίθεται, για την διόρθωση λαθών. Έγιναν, όμως η εκκίνηση για τον κατήφορο προς την οικονομική καταστροφή. Με νέα δάνεια, νέες σπατάλες. Ιστορικών διαστάσεων και η φράση του ΓΑΠ λεφτά υπάρχουν στις εκλογές του 2009.

Παρότι γνώριζε καλά ότι η οικονομία παρέπαιε είχε τάξει τα πάντα. Για να αποδειχθεί ότι είχαμε τόσα λεφτά που πτωχεύσαμε από ...πλήξη. Κάθε εκλογική αναμέτρηση αναδεικνύει και έναν μεγάλο παραμυθά. Το 2012 ήταν η σειρά του Αντώνη Σαμαρά και κορόιδεψε τον κόσμο με τις υποσχέσεις του για τα Ζάππεια 1 και 2.

Ώσπου φτάσαμε στις 25 Ιανουαρίου 2015. Ήταν η αρχή ενός άλλου δράματος, την κορύφωση του οποίου ζούμε με το δημοψήφισμα. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα και κανείς δεν ξέρει για τι ακριβώς ψηφίζει.

Μας έχουν μπερδέψει οι δηλώσεις όσων μας οδήγησαν στα μνημόνια και βγαίνουν τώρα για να μας προτείνουν το ναι. Μας βραχυκύκλωσαν από την άλλη και όσοι θα έσχιζαν τα μνημόνια και βγαίνουν τώρα με το όχι κατά της πρότασης των δανειστών που είναι βέβαιο ότι θα είναι απείρως πιο ήπια από αυτή που θα υπογραφεί, αν υπογραφεί φυσικά, εντός των ημερών.

Διαβάστε ακόμα:

Τι ψάρια θα πιάσει ο εκβιασμός του Τσίπρα