ΓΙΑΤΙ Η ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΟΠΩΣ Ο ΧΑΙΚΑΛΗΣ

 

Αυτά δεν γίνονται. Ο Χαϊκάλης και η Ξουλίδου είναι έξω από την αίθουσα και αρνούνται να μπουν να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα. Βγαίνει ο Καμμένος και τους υπόσχεται υπουργεία. Μπαίνουν και ψηφίζουν «ναι». Μερικές ημέρες αργότερα ο Χαϊκάλης υπουργοποιείται, όχι όμως και η κυρά Σταυρούλα. Γιατί συνέβη αυτό;

Γίνονται αυτά; Αλλοι λένε ότι γίνονται. Μιλάμε για τους δυο ανθρώπους που είχαν καταγγείλει απόπειρα δωροδοκίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Από εκείνη τη γραφική ιστορία που εξέθεσε όλο το σύστημα και κυρίως τη Δικαιοσύνη έχει περάσει πολύ καιρός. Ο Σύριζας με τους ΑΝΕΛ είναι κυβέρνηση πια και η κυρία Ξουλίδου μόλις πριν δυο μήνες είπε το εξής: «Αν παραβιαστούν οι “κόκκινες γραμμές” χωρίς να ρωτηθούμε ή δεν είμαστε σύμφωνοι σε αυτά που είπαμε προεκλογικά, εγώ, ως Ξουλίδου, δηλώνω ότι θα παραιτηθώ. Ας βγουν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης να το πουν, αν έχουν το θάρρος. Εγώ δεν θα ψηφίσω τέτοια νέα μέτρα».

Θυμίζω με όποια διαδικασία κι αν έγινε αυτό, η Ξουλίδου ψήφισε «ναι», όπως και πολλοί άλλοι αντιμνημονιακοί μέχρι θανάτου. Επομένως, δεν μπορείς να την κατηγορήσεις περισσότερο από τους άλλους γι' αυτό. Ομως, η κυρία έχει παρελθόν στη γραφικότητα. Θα σου θυμίσω τι έχει γράψει πριν κάποιο καιρό και το είχα σχολιάσει:

«Γιατί παραμένεις κάμπια, κυρία πεταλούδα;». Φοβερά πράγματα. Μια κυρία, που είναι και βουλευτίνα, με το όνομα Σταυρούλα Ξουλίδου, σημειώστε το, παρακαλώ, Ξουλίδου είπαμε, απευθύνεται σε μια κάμπια. Λογοτεχνικά, πολιτικά, εθνικά, πατριωτικά, κομματικά.

Έγραψε άρθρο η κυρία Ξουλίδου με τίτλο «Το πήδημα προς την Ελευθερία», όχι κάποιο άλλο πήδημα. Και απ’ ό,τι γίνεται αντιληπτό η κάμπια είναι ο Έλληνας σήμερα, που παραμένει κάμπια, ένα ερπετό, που σέρνεται, που δεν πετάει. Κάπως έτσι.

Συγκεκριμένα, η κυρία βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος του Πάνου Καμμένου, γράφει στο άρθρο της το όποιο μάλιστα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή»: «Γιατί παραμένεις κάμπια, κυρία πεταλούδα; Χαστούκισε τον εαυτό σου να συνέλθεις και ξύπνα. Γιατί δεν διεκδικείς τα φτερά σου και θέλεις να ζήσεις σα σκουλήκι».

Παίρνεις ένα σκουπόξυλο να τους πάρεις στο κυνήγι; Λέω γι’ αυτούς τους Καραγκιόζηδες που ψήφισαν, που έβγαλαν βουλευτίνα μια κυρία για να λέει τέτοιες ανοησίες. Βεβαίως δεν φταίει η ίδια. Οι πεταλούδες φταίνε που παραμένουν κάμπιες. Όλοι αυτοί που την ψήφισαν για να τους προτρέπει να χαστουκίσουν τον εαυτό τους, επειδή προτιμούν να ζουν σα σκουλήκια.

Ρε, ποιοι μας παίρνουν τα λεφτά μας. Ποιους βουλευτές πληρώνουμε και δεν το μαρτυράμε. Έχει δίκιο το κορίτσι. Σκουλήκια είμαστε, όχι πεταλούδες, ούτε ένα χαστούκι δεν ρίχνουμε στη μάπα μας.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί γελάει ο Χαϊκάλης με αυτούς που γελάνε