ΛΕΠΕΝ Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μαυρουδής ή Μάκης Βορίδης. Σημειώστε το όνομα. Θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις της ΝΔ. Ή θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία ή θα δημιουργήσει δικό του κόμμα.

Ο επονομαζόμενος και Έλληνας Λεπέν φέρεται έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα, αλλά δεν θα προχωρήσει αν δεν διαπιστώσει προηγουμένως ότι ο δρόμος είναι ανοικτός και ότι η μάχη θα δοθεί επί ίσοις όροις. Δεν θα αντιμετωπιστεί, δηλαδή, σαν ακροδεξιός παρείσακτος. Αν τον πολεμήσουν τότε δεν αποκλείεται να αναζητήσει την τύχη του σε ένα δικό του πολιτικό σχηματισμό.

Έτσι κι αλλιώς οι απόψεις του για τον τρόπο αντιμετώπισης του Τσίπρα κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτές του Μειμαράκη και των άλλων Καραμανλοκεντρογενών, διαφορές που αναμένεται να μεγιστοποιηθούν κατά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου.

Η μάχη ξεκίνησε ήδη με μία ψηφιακή κόντρα, όταν ο Ευάγγελος Αντώναρος αποφάσισε να απαντήσει στις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη ότι αν ο Αντώνης Σαμαράς θα έβαζε υποψηφιότητα, θα τον στήριζε για επανεκλογή στη θέση του προέδρου της ΝΔ.

Στην ανάρτησή του στο Twitter o πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή κάνει λόγο για «...ακροδεξιά σαπρόφυτα που ονειρεύονται επαναφορά του κυρίου που οδήγησε τη ΝΔ στον ιστορικό της πάτο».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε τόνους ειρωνικούς κάνοντας λόγο για «Ψύχραιμο, κόσμιο και συνετό λόγο, υπόδειγμα μεσαίου χώρου, ικανού να τραβήξει κεντρώους στη ΝΔ». Συνεχίζοντας την αντιπαράθεση, ο Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε σε νέα ανάρτησή του ότι «...επιλέγω με ποιούς συνομιλώ πολιτικά. Πάντως όχι με μαϊντανούς, σώγαμπρους και ακροδεξιά φυντάνια».

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκηδες και Κεφαλογιάννηδες για τη διαδοχή