ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ!

 

Υπουργικό συμβούλιο, Πέμπτη πρωί. Ο πρωθυπουργός, το είπανε, ζήτησε «συλλογική δουλειά» από τους υπουργούς του. Όχι, ρε! Ναι, το είπανε και το γράψανε, ότι ο Αλέξης
Τσίπρας είχε όλους τους υπουργούς στο μεγάλο τραπέζι και τους είπε τη μεγάλη κουβέντα:

«Θέλω συντονισμό!».

Όχι, ρε! Ναι, σου λέω, έτσι ακριβώς έγινε. Οι υπουργοί δεν δουλεύανε συλλογικά, σαν ομάδα, δηλαδή σαν κυβέρνηση, ο καθένας έκανε ό, τι του κατέβει. Έχουν μια δικαιολογία, βέβαια. Να πούμε το σωστό.

Είσαι βουλευτής του σύριζα. Είσαι αριστερός. Είσαι στέλεχος ενός κόμματος που έχει θέσεις, απόψεις, ιδέες, οράματα. Τέλος πάντων ο σύριζα δεν είναι σαν τους άλλους, είναι κάτι ξεχωριστό, ποιοτικό, ηθικό, άφθαρτο, επαναστατικό, ριζοσπαστικό. Να, όμως, που οι μυημένοι στα άγια των αγίων του σύριζα δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν. Και υποχρεώνονται να πολιτεύονται όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αν κυβερνούσαν σύμφωνα με τα κιτάπια του σύριζα δεν θα χρειαζόντουσαν... συντονισμό.

Γι' αυτό, ο Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του να γίνουν προπονητές. Μόνοι σας συντονιστείτε! Μην περιμένετε να σας κουμαντάρω εγώ, να σας δίνω γραμμή, να σας
ελέγχω. Βρείτε τα μόνοι σας, πριν υλοποιήσετε κάτι, ενημερώνετε τον σύντροφο υπουργό που λόγω αρμοδιότητας έχει σχέση με τη δική σας απόφαση.

Πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, όχι αρχιπροπονητής. Προπονητής προπονητών. Κι αφού το ξεκαθάρισε το πράμα ο πρωθυπουργός, και επειδή δεν έχει υπουργούς της πλάκας, όλα θα πάνε καλά. Τόσο σίγουρος είμαι.

Διαβάστε ακόμα:

Μετά τον Τσίπρα, μας κάνει πλάκα ο Ωλάντ