ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όλοι οι εφιάλτες του Αλέξη Τσίπρα του έπεσαν μαζί στη νέα δημοσκόπηση που τον φέρνει να χάνει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα βλέπει τον πιστό συνεργάτη του Πάνο Καμμένο να μένει σε μία ακόμη έρευνα κοινής γνώμης έξω από τη Βουλή, συγκεντρώνοντας ίδιο ποσοστό με δύο πρώην στενούς συνεργάτες του, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρία Pulse για το Action 24 και δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Αναλυτικά, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου: ΝΔ 30%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ 5,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ 2,5%, ΛΑΕ 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Άλλο Κόμμα 3,5%, Αναποφάσιστοι 8,5%, Δεν Απαντούν 3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ αγγίζει το 52% έναντι του 29% του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παράλληλα, να προηγείται με 7% έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα, 29% και 22%, με πρώτο τον κανένα από τους δύο που συγκεντρώνει ποσοστό 44%.

Οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών σε ποσοστό 78% (έναντι 17% θετικά) ενώ στην ερώτηση εάν η ελληνική οικονομία έχει πάρει τον δρόμο προς την ανάπτυξη, το 79% απαντά «όχι».

Από την άλλη πλευρά, κρίνουν θετικά την επένδυση στο Ελληνικό σε ποσοστό 64%, έναντι 30% που την κρίνουν αρνητικά.

Αναφορικά με το Brexit και κατά πόσο θα έχει συνέπειες στην Ευρώπη και τους λαούς, το 45% των ερωτηθέντων την κρίνουν ως αρνητική εξέλιξη, σε αντίθεση με το 27% που τη θεωρούν θετική και 16% που την αξιολογούν ως ουδέτερη, ενώ σε σχέση με την Ελλάδα το 41% τη χαρακτηρίζει αρνητική εξέλιξη, το 25% ουδέτερη και το 20% θετική.

Διαβάστε ακόμα:

Μικρός είχε φάει πολύ ξύλο ο Τσακαλώτος