ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

 

Διαβάζει ο κοσμάκης αυτό που φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μπαράκ Ομπάμα. Φοβερά πράγματα. Το κοροϊδιλίκι. Πόσοι, όμως, το πιάνουν ότι είναι σκέτο, καραμπινάτο κοροϊδιλίκι.

Προτεραιότητά μας, είπε ο Έλλην κυβερνήτης στον πλανητάρχη, είναι το χρέος και το προσφυγικό. Μου μοιάζει να μιλάει κάποιος ασόβαρος Έλληνας κωμικός, π.χ. ο Στάθης Ψάλτης, ο Τάκης Μηλίαδης, όχι κάποιος σοβαρός κωμικός π.χ. Μίκης Φωτόπουλος, Βασίλης Λογοθετίδης.

Κατ' αρχήν, ποιος είναι ο Τσίπρας; Ο τίποτας. Όπως το λέω. Ο κανένας είναι. Έλληνας πρωθυπουργός απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο είναι η πορδή της σκνίπας. Ο συριζαίος, όμως, δεν είναι μόνον Έλληνας πρωθυπουργός, είναι και Τσίπρας. Ο απόλυτος τίποτας. Ούτε ξέρει τι του γίνεται, αλλά και δεν αποφασίζει αυτός.

Το μαγαζί Ελλάδα το διαχειρίζονται πλέον ξένοι. Ο Τσίπρας απλά συμφωνεί, απλά υπογράφει και το μόνον που κάνει είναι να ανεβαίνει στο αεροπλάνο και να πηγαίνει εκεί που του λένε.

Μα, είναι δυνατόν το ζωύφιο να κάνει ενημέρωση, να δίνει διαβεβαιώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο, όποιος κι αν είναι αυτός; Έχουμε, λέει, προτεραιότητα το χρέος και το προσφυγικό. Κι αν δεν...συμφωνούσε ο άλλος;

Διαβάστε ακόμα:

Μολύνθηκαν στην αμερικανικη πρεσβεία