ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΛΑΙΚΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Να σου πω εγώ, πατριώτη, για ποιο θέμα οφείλει να κάνει ένα ακόμα δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας. Και ελπίζω να συμφωνείς μαζί μου, πατριώτη. Έτσι είναι. Όχι μόνον εκλογές, για να νοιώσουμε στο πετσί μας και στο πνεύμα μας τη δημοκρατία, χρειάζεται να κάνουμε κάθε τόσο και ένα δημοψήφισμα.

Για σκέψου. Το 2012 πήγαμε δύο φορές στις κάλπες, στις εθνικές εκλογές, διότι ο Τσίπρας αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ενότητας. Επόμενο. Τι σχέση έχει ο γνήσιος αριστερός Τσίπρας με τον ψευτοσοσιαλιστή Βενιζέλο και τον καραδεξιό Σαμαρά.

Κερδίζει το 2015 τις εκλογές ο Τσίπρας, αλλά κάνει πάλι εκλογές, την ίδια χρονιά. Και καπάκι ξηγιέται κι ένα δημοψήφισμα.

Για σκέψου! Πόσο καλύτερα είμαστε σήμερα, ακριβώς διότι ο Τσίπρας και το επιτελείο του θέλουν να έχει τον πρώτο λόγο η λαϊκή εντολή. Αυτό πάνω απ' όλα!

Και σήμερα η και γαμώ λαϊκιά μας κυβέρνηση και ο Τσίπρας δεν το κρύβουν ότι μαγειρεύουν δημοψήφισμα. Για το αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται άμεσα ή όχι. Για το αν θα δοθούν άδειες σε ιδιωτικά πανεπιστήμια ή όχι. Για κάτι, τέλος πάντων.

Δημοψήφισμα να 'ναι και ό,τι να 'ναι. Είπαμε. Να εκφράζεται ελεύθερα, δημοκρατικά ο λαός. Βασικό αυτό. Βασικότατο. Δουλεύει η κυβέρνηση, παράγει έργο, όμως όχι ερήμην του λαού. Να ξέρουμε κάθε μήνα, κάθε δύο μήνες ποια είναι η πολιτική βούληση του λαού. Πάρε δημοψήφισμα να 'χεις να φας.

Μη ξεχαστώ. Έχω πρόταση για δημοψήφισμα. Να μείνουμε ή, όχι στο μνημόνιο. Τι αποφασίζει ο λαός, για να εισακουστεί από την λαϊκιά κυβέρνησή του; Αυτό είναι δημοψήφισμα να γλύφεις δάκτυλα.

Διαβάστε ακόμα:

Το ανέκδοτο του Τσίπρα στον Ομπάμα