ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΜΑΙΜΟΥ

 

Δεν χωράνε πλακίτσες και αστεϊσμοί αν σ' αρπάξω από το λαιμό και σου δώσω μία στα γεννητικά σου όργανα. Το πράγμα είναι σοβαρό, όταν χώσω τις χερούκλες μου στην τσέπη σου, κύριε μαλάκα, και βουτήξω όσα γουστάρω. Και σ' αφήσω με τίποτα ψιλά, όσα εγώ αποφασίσω.

Πού να βρεις το δίκαιο σου; Δεν υπάρχεις. Κι αφού δεν υπάρχεις, για ποιο δίκαιο σου μιλάμε! Να απευθυνθείς στην κυβέρνησή σου, στον πρωθυπουργό σου; Είπαμε. Δεν είπαμε; Δεν υπάρχεις. Και αφού δεν υπάρχεις, για ποιον πρωθυπουργό σου μου τσαμπουνάς.

Στην Βουλή μέσα τα είπε, όχι στο καφενείο της γειτονιάς ο υποψήφιος βουλευτής, ούτε από το μπαλκόνι της πλατείας ο υποψήφιος πρωθυπουργός. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τα είπε μέσα στη Βουλή. Προχθές, δηλαδή σήμερα, επί κυβέρνησης Τσίπρα και Σύριζα. Ότι η διαπραγμάτευση του 2015 της κυβέρνησης με υπουργό οικονομικών τον Βαρουφάκη μας κόστισε, μας ζημίωσε 86 εκ. ευρώ. Και μας οδήγησε στο Γ' Μνημόνιο που δεν το ήθελε κανείς. Και στα capital controls.

Αυτά, εν ολίγοις, είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το 2014 είχαμε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρωτογενές πλεόνασμα και έξοδο στις αγορές. Και ότι σήμερα οι προϋποθέσεις αρχίζουν να γίνονται πάλι θετικές.

Θα περίμενε κανείς ότι ο πρωθυπουργός να είχε στείλει κιόλας στο σπίτι του τον Στουρνάρα, μετά απ' όσα αυτός είπε. Δεν το έκανε ο Τσίπρας, όμως. Ούτε πρόκειται να το κάνει. Γιατί; Γιατί κλάνει το γατί. Επειδή στην Ελλάδα πλέον δεν αποφασίζει ο πρωθυπουργός. Επειδή πλέον στην Ελλάδα δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Είσαι μαλάκας, αποδυτηριάκια. Και πρωθυπουργός υπάρχει και κυβέρνηση και βουλευτές του σύριζα. Υπάρχουν. Για να συμφωνούν ό,τι θέλουν οι δανειστές μας. Όπως τα θέλουν. Στον πόντο.

Διαβάστε ακόμα:

Το ανέκδοτο του Τσίπρα στον Ομπάμα