ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΡΠΑΚΤΗ;

 

Ως Έλλην πολίτης έχω μία απορία. Δεν είμαι απλά πολίτης, είμαι σκεπτόμενος πολίτης. Κι έχω απορία, όχι ερώτηση. Απορώ, ρε, παιδί μου.

Πρώτα, όμως, να βάλουμε στο τραπέζι το θέμα. Ό,τι ήταν να ιδιωτικοποιήσει η ΝΔ, το πραγματοποιεί ο Σύριζα. Υπ' όψιν ότι η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνον διότι το απαιτούσε η τρόικα, αλλά και γιατί η ίδια το θεωρούσε επιβεβλημένο, και πολιτικά σωστό, οικονομικά συμφέρον, να κάνει αποκρατικοποιήσεις επιχειρήσεων.

Από την άλλη ο Σύριζα κάθετα, οριζόντια και πέρα για πέρα κατηγορηματικά ήταν ενάντια του ξεπούλήματος, όπως το χαρακτήριζε, των κρατικών μονοπωλίων. Πολιτικά, ιδεολογικά, εθνικά, οικονομικά.

Η ΝΔ είχε κοστολογήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 300 εκ. ευρώ. Ο σύριζας, ως αντιπολίτευση είχε εκτιμήσει προκλητικά χαμηλή την τιμή των 300 εκ. Τελικά, για να μη λέμε πολλά, σήμερα επι Σύριζα ιταλική εταιρεία πήρε την τραινοσέ με 45 εκ.

Να, ποια είναι η απορία μου. Αυτοί οι συριζαίοι, τουλάχιστον, κάνουν καμια αρπακτή; Αν δεν τα «παίρνουν» κάτω από το τραπέζι, γιατί ξεφτυλίζονται; Ακαταλαβίστικο.

Δικαίωμά σου να είσαι υπέρ, κατά των αποκρατικοποιήσεων. Δικαίωμά σου, επίσης, να κάνεις σκληρή κριτική στον κομματικό σου αντίπαλο. Ε, αφού γίνεσαι χειρώτερη και από πόρνη ως πολιτικός, είναι εύλογη και η δική μου απορία. Τουλάχιστον, βουτάς καμια μίζα, ρε σύντροφε, για τα γεράματά σου. Απορώ.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν ο πρωθυπουργός είναι σκέτη μαϊμού