ΕΜΙΝΕ, ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Κυκλοφορεί πάντα με μαντήλα η πρώτη κυρία της χώρας, παρ' ό,τι το... τσεμπέρι που φανερώνει τις μουσουλμανικές αξίες είναι στην σύγχρονη Τουρκία εκτός πρωτοκόλλου,
απαγορεύεται στις δημόσιες επίσημες εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, η Εμινέ Ερντογάν δεν μπορεί να εμφανιστεί στη Βουλή με τη μαντήλα στο κεφάλι, ούτε σε κάποια εθνική γιορτή, ούτε καν να επισκεφθεί υπουργείο, νοσοκομείο, ορφανοτροφείο κ.α.

Έχει γράψει στο παρελθόν ο αποδυτηριάκιας ότι αυτό το ψώνιο για... ψώνια, η εκτός συναγωνισμού σπάταλη στο shopping είναι αρχηγός της οικογένειας Ερντογάν! Όχι ο άνδρας της, ο σουλτάνος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τα τρία παλάτια. Το ένα, το προεδρικό μέγαρο, το ''λευκό σαράι'', έχει χίλια δωμάτια.

Μόλις μπαίνει στο σπίτι της, στο παλάτι της η 60χρονη Εμινέ, το πρώτο που κάνει είναι να πετάξει από επάνω της τη μαντήλα. Ποτέ δεν την γούσταρε! Αισθάνεται Ευρωπαία, όχι μουσουλμάνα. Μια σουλτάνα Ευρωπαία. Παραμύθι φούρναρης ότι ζει ταπεινά και σεμνά αυτή η χαμηλοβλεπούσα, ότι ασχολείται με την υγιεινή, τη φυσική τροφή, τα βότανα, ότι κάνει λιτή ζωή.

Φοράει πανάκριβα ρούχα, τσάντες, παπούτσια, αξεσουάρ από μάρκες επώνυμες. Εκτός από το λούσο η Εμινέ χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα κομψή. Είναι σικάτη. Η μαντήλα όμως, μαντήλα! Μέχρι που είπε το σοκαριστικό ότι το χαρέμι της οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν «σχολείο ζωής» για τις γυναίκες. Η ίδια, πάντως, δεν αισθάνεται χαρεμτζού, αλλά η Σουλτάνα που έχει τον σύζυγό της για βεζύρη της.

Διαβάστε ακόμα:

Τσεκούρι μπακ ήταν ο Ερντογάν