ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Τα στοιχεία έρχονται από την Ισπανία και δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις είναι... άχρηστες. Εννιά μήνες τώρα η χώρα αυτή της Ιβηρικής είναι χωρίς κυβέρνηση. Και ενώ όλοι προέβλεπαν ναυάγιο της οικονομίας, όλα πηγαίνουν πρίμα.

Μιλάμε βέβαια για μία οικονομία που ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας - σαν τη δική μας πρό ετών. Η οποία οικονομία κινείται πλέον με ρυθμούς Κίνας. Η ανεργία μειώνεται, η κατανάλωση ανεβαίνει και ο κοσμάκης αρχίζει να χαμογελά. Όπου δεν ανακατεύονται οι πολιτικοί όλα πάνε καλά.

Χρειάζεται, όμως, σοβαρό κράτος, δημόσια διοίκηση που λέμε. Όπου ο υπάλληλος δεν θα χρηματίζεται για να σε εξυπηρετεί, όπου ο προιστάμενος θα πιάνει από το αυτί τον τεμπέλη υπάλληλο και θα τον στέλνει στο σπίτι του, ενώ ο ίδιος θα είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του και όχι στη διεκπεραίωση των ρουσφετιών του κάθε πολιτικάντη.

Με τέτοια δημόσια διοίκηση δεν χρειαζόμαστε κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις είναι για να ψηφίζουν νόμους και να χαράσσουν πολιτική, την εκτέλεση της οποίας την έχουν οι υπάλληλοι του κράτους. Και μόνο αυτοί.

Στη χώρα μας οι υπουργοί, αντί να ασχολούνται με τη χάραξη πολιτικής, ρουσφετολογούν σαν τμηματάρχες. Αντί να πασχίζουν για την επίλυση των προβλημάτων όλων των πολιτών, κάνουν καριέρα σαν διεκπεραιωτές ατομικών εξυπηρετήσεων.

Αυτά συμβαίνουν και η οικονομία είναι ακόμη σε ύφεση, η ανεργία δεν λέει να πέσει και τα σκληρά μέτρα συνεχίζονται.

Συμβαίνουν δηλαδή τα αντίθετα από αυτά που συμβαίνουν στην ακυβέρνητη Ισπανία. Οπότε τι να την κάνεις τέτοια κυβέρνηση;

Διαβάστε ακόμα:

Ο ασυνεπής κύριος πρόεδρος Λεβέντης