ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

 

Πασίγνωστος αθλητικός συντάκτης μέχρι και την ημέρα των εκλογών, τον Οκτώβριο του 1981, κυκλοφορούσε με μπρελόκ της ΝΔ στο χέρι. Καραμπινάτος δεξιός, από κούνια ΕΡΕ και νεοδημοκράτης. Κερδίζει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές και για να διοριστεί στην κρατική τηλεόραση, όπως του πρότεινε συνάδελφός του σεσημασμένος πρασινοφρουρός, του υπέδειξαν να γραφτεί προηγουμένως στην τοπική οργάνωση της γειτονιάς του. Έτσι έκανε, έγινε ένα ακόμα μέλος του κινήματος, και το ΠΑΣΟΚ απέκτησε έναν ακόμα…ιδεολογικό οπαδό στον αγώνα για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Στον Σύριζα δεν περπατάει η δουλειά της... οργάνωσης της λαϊκής βάσης. Δεν γράφονται νέα μέλη. Βαρόμετρο αυτό. Γιατί, σκέπτεται ο άλλος, να εκτεθώ ως δικηγόρος, ως μηχανικός, ως ταξιτζής, ως σερβιτόρος σ' ένα κόμμα που δεν έχει μέλλον.

Γύρω στους 30.000 είναι οι κομματικοί συριζαίοι, στα χαρτιά, «δηλωμένοι», όμως τους έχει φύγει ο τσαμπουκάς. Ο φανατισμός. Η πίστη ότι ανήκουμε, ότι συμμετέχουμε σ' ένα ωραίο παραμύθι που θα αλλάξει την Ελλάδα. Τι να πουν, ότι είμαστε…αντιμνημονιακό κόμμα, που η μόνη μας συνέπεια είναι να υπηρετούμε το μνημόνιο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο νέος ρόλος της Ζωής Κωνσταντοπούλου