ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ... ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ

 

Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με τον... ανασχηματισμό. Μ’αυτήν την γελοία, την χωρίς ουσία ιστορία του... ανασχηματισμού της κυβέρνησής. Μία ζωή τα ίδια. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός, όποτε χάνει ποσοστά αποδοχής από τον κόσμο, τραβάει έναν... ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με το σύνταγμα ο πρωθυπουργός αποφασίζει, και μόνον αυτός, ποιούς θα διορίσει υπουργούς. Ποιούς θα διώξει. Ποιούς θα τους αλλάξει, θα τους στείλει σ’ άλλο υπουργείο. Γιατί; Υποτίθεται διότι δεν αποδίδει ένας υπουργός. Είναι λίγος. Είναι αδιάφορος. Γκελαδόρος. Γκαφατζής.

Και πως είμαστε σίγουροι ότι πράγματι φταίει ο υπουργός. Ότι θα σκοράρει σ’ άλλο υπουργείο. Ότι ο αντικαταστάτης θα τα πάει καλύτερα. Δεν το ξέρουμε. Μόνον ο...πρωθυπουργός το ξέρει. Ο γάτος.

Κι αφού είναι γάτος ο Τσίπρας, ο κάθε πρωθυπουργός, γιατί επιλέγει υπουργούς που θα τους ανασχηματίσει; Και γιατί να μην ανασχηματίσει τον εαυτό του ο Τσίπρας; Κάνει ανασχηματισμό διότι, υποτίθεται, οι υπουργοί του, κάποιοι υπουργοί έχουν φρακάρει. Ποιός τους είχε κάνει υπουργούς; Ο ίδιος ο Τσίπρας. Όχι η Μαρία η Πενταγιώτισσα.

Διαβάστε ακόμα:

Μας έβγαλε το λάδι, αλλά κι εμείς...