ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο... ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Δεν μπορώ άλλο να βρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα αυτοί που άνοιξαν το δρόμο στην κομματική άνοδο του πρωθυπουργού. Κι αυτοί που τον αποδέχθηκαν στο κόμμα του ως αρχηγό. Είναι πρόκληση να λένε τα χειρώτερα όχι αυτοί που ψήφισαν τον Τσίπρα, αλλά εκείνοι που τον χειροκροτούσαν για μήνες, για χρόνια.

''Είναι ύβρις να με χαρακτηρίζουν πολιτικό πατέρα του Τσίπρα'', λέει ο σύντροφος Αλέκος Αλαβάνος. Αυτός που παρέδωσε το δακτυλίδι του Σύριζα στον πουλαίν του, τον Αλέξη Τσίπρα. Ύβρις, λέω εγώ, είναι να αρνείται ο Αλαβάνος την πολιτική και κομματική «πατρότητα» του Τσίπρα. Αν δεν είναι ο Αλαβάνος, που ως πρόεδρος του Συνασπισμού «παρέδωσε» στον «επικοινωνιακό Αλέξη», τότε ποιανού «γιός» είναι; Του... Φλαμπουράρη, της Τασίας, της Θεανώς. Μήπως αυτές είναι οι «θείες» του, οι «γιαγιάδες» του Τσίπρα, και ο Αλαβάνος ο «κουμπάρος» του.

Υπάρχει και η άλλη ερμηνεία στην ανάδειξη του Τσίπρα στον Συνασπισμό επί προεδρίας Αλαβάνου. Ότι «φταίει» όλο το κόμμα, το οποίο είναι δημοκρατικό, όχι αρχηγικό, όχι αστικό. Ότι όλοι οι συριζαίοι έχουν ευθύνη που βολεύτηκαν στην εξουσία λόγω του ότι ο Τσίπρας έκανε γκελ στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Τσίπρας πέτυχε ως πρωθυπουργός