Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ!

 

Στο Βελιγράδι που βρέθηκε ο Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει οτι είναι ένας πρωθυπουργός της πλάκας. Μιλάω όπως ένας ξεβράκοτως. Ένας άοπλος. Ένας κυβερνήτης χώρας ο οποίος το μόνο που έχει να κάνει είναι να η επίδειξη της αδυναμίας του.

«Εξέφρασα την ανησυχία μου για τις εθνιστικές, αλυτρωτικές και μισαλλόδοξες φωνές. Το μέλλον των Βαλκανίων δεν μπορεί να χτιστεί με αναθεωρητικές λογικές των διεθνών συνθηκών». Αυτές τις ανοησίες είπε ο Τσίπρας.

Όταν είσαι πρωθυπουργός και μιλάς ως μητροπολίτης, ως δάσκαλος στο κατηχητικό, τότε λες ανοησίες.Είσαι της πλάκας.

Τα ξύνουν με δύο χέρια στην Τουρκία και την Αλβανία, γ’ αυτά που αμολάει ο Τσίπρας. Που τους λέει τι; «Κύριοι, αυτό δεν είναι σωστό, πρεπόν, οφέλιμον».

Πειράζει που ο Ερντογάν το βλέπει αλλοιώς; Πως, μ’ όσα αυτού διαθέσει αυτοί θαρρεί πως το... μέλλον των βαλκανίων θα είναι καλύτερο «με αναθεωρητικές λογικές των διεθνών συνθηκών».

Και η Ελλάδα έχει τα ατού της. Μικρότερη από την Τουρκία, όμως με ισχυρά ατού, που ο πρωθυπουργός δεν του επιτρέπεται ίσως να τα αναφέρει. Καλύτερα να μη μιλάει καθόλου ο Έλληνας πρωθυπουργός όταν η χώρα δέχεται προκλήσεις. Όταν, όμως, μιλάει οφείλει να δείχνει δύναμη, όχι αδυναμία. Όχι γύμνια.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΛΟΛΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ