ΕΛΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΖΟΧΙΣΤΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η διάγνωση είναι μαζοχισμός. Το να παρακαλάς τον Πετρόπουλο να σου αυξήσει τις εισφορές και τον ΓΑΠ να σου κόψει την σύνταξη ή να υμνείς τον Τσίπρα ως σύμβολο πολιτικής αξιοπιστίας - έτσι λένε οι ίδιοι και κανείς δεν τους διαψεύδει - όλα αυτά δεν είναι δείγματα ισορροπημένου ανθρώπου. Η επιστήμη είναι σαφής ως προς την ερμηνεία του όρου μαζοχισμός:

«Είναι η τάση ενός ανθρώπου να υποφέρει και να επιδιώκει τον «πόνο» και την οδύνη στη ζωή του. Να επιλέγει καταστάσεις και πορείες που οδηγούν σε αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο. Σε επιλογές καταστροφικές και αυτοηττώμενες….».

Σίγουρα, δεν υπάρχει κάτι πιο παράξενο ,αλλά και αντιφατικό για τον ερευνητή της ανθρώπινης ψυχολογίας από έναν άνθρωπο που φαίνεται να είναι ο ίδιος εχθρός του εαυτού του. Και εχθρός του εαυτού του είναι όποιος ψηφίζει κάποιον που ξέρει πως θα τον αντιμετωπίσει … τιμωρητικά. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν έχουν σε καμιά υπόληψη τους πολιτικούς. Παρ' όλα αυτά τους ψηφίζουν. Και ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους.

Αυτό είναι που δίνει στους πολιτικούς το δικαίωμα να θεωρούν τους ψηφοφόρους τους… ανισόρροπους. Γνωρίζουν ότι απευθύνονται στους ίδιους που το 1981 ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ για να φέρει την Αλλαγή και το ξαναψήφισαν το 1985, έχοντας πειστεί ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Είναι οι ίδιοι που το 2015 ψήφισαν Τσίπρα για να σχίσει τα δύο μνημόνια και λίγους μήνες μετά τον ξαναψήφισαν για να υπογράψει ένα τρίτο ή και τέταρτο μνημόνιο αν χρειαστεί. Είναι επίσης οι ίδιοι που τη μία μέρα ψήφιζαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την επομένη ήταν όλοι κοψοχέρηδες, όπως έλεγε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ, ΦΙΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ!