ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΓΛΑΝΟ ΤΣΙΠΡΑ

 

Κατ’ αρχήν. Ο Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τσόγλανο τον Αλέξη Τσίπρα. Όχι «τσόγλανο», όχι με εισαγωγικά. Κατόπιν τούτου πρόκειται περί παραποίησης ή λογοκρισία όταν κάποια μέσα μετάφεραν το χαρακτηρισμό τσόγλανος με εισαγωγικά.

Παρακάτω. Γιατί αποκάλεσε τσόγλανο κι όχι «τσόγλανο» τον πρωθυπουργό ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Επειδή στα εγκαίνια για το μεγάλο έργο στα Τέμπη δεν προσκάλεσε κανέναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο Καραμανλής, τον οποίον χαρακτηρίζει άρχοντα κι όχι «άρχοντα» ο «μαζί τα φάγαμε», στα εγκαίνια της σύζευξης Ρίου- Αντίριου είχε προσκαλέσει τον προηγούμενο πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Να τα λέμε ολα. Τα εγκαίνια στη γέφυρα Ριο- Αντίριο έγιναν πριν από τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004, δηλαδή λίγες μόλις εβδομάδες μετά την εκλογή του Καραμανλή. Ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός διόμισυ χρόνια.

Έκπληξη. Να χαρακτηρίζεται άρχοντας κι όχι «άρχοντας», δηλαδή αξιοπρεπής, έντιμος, σεβαστός ο Καραμανλής, όχι ως σύζυγος, όχι ως πελάτης ταβέρνας, όχι ως καλοφαγάς, αλλά άρχοντας ως πολιτικός.

Το λάθος του καλοφαγά, κι όχι όταν τα τρώμε όλοι μαζί, Θόδωρου Πάγκαλου. Παραπονιέται γιατί ο Τσίπρας δεν κάλεσε κανέναν όταν για τα τούνελ στα Τάμπη δούλεψαν τέσσερις κυβερνήσεις. Άλλο έπρεπε να πει ο Πάγκαλος:

«Αν καλούσε εκπρόσωπο από άλλο κόμμα, από άλλη προηγούμενη κυβέρνηση ο Τσίπρας, να μην πήγαινε κανείς. Επειδή έτσι θα αναγνώριζε και τη συμβολή στο έργο ενός τσόγλανου».

 

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΜΑΙ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!