ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ

 

γράφει η αμοδινη κωστάκη

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως "μαύρο πρόβατο" αρχικά και τώρα χρησιμοποιείται ως πολιτικό εφαλτήριο. Ο Ομπάμα παρέδωσε στον Μακρόν την σκυτάλη στην Πνύκα. Την σκυτάλη των "περιστερών" της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Οπως Τραμπ και Ομπάμα δεν ήταν το ίδιο, έτσι και ο Μακρόν δεν είναι ίδιος με κανέναν....Αυτό δεν καθαγίαζει τον Ομπάμα, ούτε μεταμορφώνει σε ...αθώα περιστερά τον Μακρόν. Βασικά δεν υπάρχουν αθώες περιστερές, και αν υπάρχουν δεν γίνονται ποτέ Πρόεδροι Δημοκρατίας! Όμως το διεθνές πολιτικό σκηνικό είναι κάτι παραπάνω από μια Σκύλλα (γεράκια) και μια Χάρυβδη (περιστερές), μια σύγκρουση καλού και κακού. Πρόκειται περισσότερο για μια ώσμωση, που υποδηλώνει την ανάγκη για συνύπαρξη και ενότητα μπροστά στις κοινές παγκόσμιες προκλήσεις.

Αν θεωρήσουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σ' όλο τον πλανήτη ως την Αργώ που περνάει ανάμεσα από τις Συμπληγάδες, άνθρωποι όπως ο Μακρόν και ο Ομπάμα παίζουν ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο στην σύγχρονη ιστορία. Δίνουν το στίγμα του νέου homo universalis, κουβαλώντας στις πλάτες τους όλο το αρνητικό φορτίο των παλιών κανόνων της διεθνούς πολιτικής. Ίσως γι' αυτό χρησιμοποιούν... Louis Vuitton για να το αντέξουν... κομψά (!) και παίρνουν ανάσες στις βίλες των εκατομμυριούχων φίλων τους στην Καραϊβική!
Ο Γλέζος ενοχλήθηκε που χρησιμοποιείται η Πνύκα από τον Μακρόν, ξεχνάει ότι αυτό μόνο διαθέτουμε. Μια Πνύκα, μια σπίθα.

Κάπως έτσι όμως ο πρώτος άνθρωπος δεν ανακάλυψε την Φωτιά; Από μια Σπίθα...


Διαβάστε ακόμα:

Ο 95ΧΡΟΝΟΣ ΓΛΕΖΟΣ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΑ… ΚΙΛΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ