ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Ζακ Σιράκ, δυο από τους κορυφαίους πολιτικούς της Γαλλίας, είχαν κοινή ερωμένη. Ο μακαρίτης αριστερός Μιτεράν, πρόεδρος της Γαλλίας (1981 -1995) και ο δεξιός 85χρονος Σιράκ, επίσης πρόεδρος (1995 - 2007). Και ο προηγούμενος Γάλλος πρόεδρος (2012 -17) ήταν σκανταλιάρης, ο 63χρονος Φρανσουά Ωλάντ με σχέσεις εξωσυζυγικές, πιο σωστά εξωσυντροφικές, αφού είναι άγαμος.

Το 2006 κυκλοφόρησε βιβλίο δυο Γάλλων δημοσιογράφων σχετικά με την ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ των πολιτικών της χώρας τους. Πέλαγος τα γαργαλιστικά παραλειπόμενα και τα περισσότερα από σχέσεις ερωτικές άγνωστες στον κόσμο. Η κουβέντα με αφορμή ότι σα σήμερα 8 Ιανουαρίου, το 1996, πέθανε ο σοσιαλιστής Φρανσουά Μιτεράν, πρωταγωνιστής μιας πιπεράτης ιστορίας.

Την ίδια ερωμένη, μάλιστα την ίδια περίοδο είχαν ο Μιτεράν και ο Σιράκ, μέγας πηδηκταράς, ερωτύλος με υψηλές επιδόσεις, όσο κι αν δεν του φαινότανε, δύο κλάσεις ανώτερος από τον πολιτικό αντίπαλο του. Σα να είχαν την ίδια γκόμενα Καραμανλής και Παπανδρέου.
Μια κυρία, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων, συναντάται μετά από τρία χρόνια με τον πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν, τον οποίο γνωρίζει από παλιά. «Ξέρετε, βέβαια, με ποιον είμαι...». Όχι, της λέει ο Μιτεράν, δεν γνωρίζω...

«Με τον Μισέλ Ροκάρ...», δηλαδή με τον μεγάλο εσωκομματικό αντίπαλο του Μιτεράν. Τον γιο του πυρηνικού φυσικού και ήρωα της αντίστασης Υβ Ροκάρ, τον μακαρίτη πια Μισέλ Ροκάρ τον ''πατέρα της δεύτερης γαλλικής αριστεράς''.

Λέει η κυρία στον Μιτεράν: «Κύριε πρόεδρε, τον έχετε παρεξηγήσει..., ο Μισέλ θεωρεί ότι είναι πολιτικό τέκνο σας. Δεν θα σας εναντιωθεί, όμως πρέπει να γίνει πρωθυπουργός...».

Ίσως αυτό να ήθελε και ο Μιτεράν, να κάνει πρωθυπουργό τον Ροκάρ. Κι έτσι έγινε. Ούτε που μιλούσαν οι δυο τους και να, που μια γυναίκα κατάφερε να τους τα ξαναφτιάξει. Έγινε «κάτι» ανάμεσα στην κυρία και τον Μιτεράν; Ποιος να ξέρει.

Ένα τελευταίο. Για τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, για χρόνια ευρωβουλευτή και κάργα φιλέλληνα, γιο Γερμανοεβραίου και Γαλλίδας, φυσιογνωμία στο χώρο της ευρωπαϊκής οικολογίας, από τους ηγέτες στο ξεσηκωμό του «Μάη ‘68». Μετά από χρόνια αποκαλύφθηκε, ότι για να τον υπονομεύσουν οι μυστικές υπηρεσίες, «έστησαν» ρομάντζο παραμύθι φούρναρης ανάμεσα σ’ αυτόν και την κόρη του υπουργού Νεολαίας.

Άκυρον, ότι ήταν το τελευταίο. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, πατέρας του Ανδρέα και παππούς του Γιώργου, ήταν παντρεμένος με την Σοφία Μινεϊκο, αλλά παράλληλα είχε σχέση με την τεράστια Ελληνίδα ηθοποιό Κυβέλη, με την οποία συνέχισε και μετά το διαζύγιό του. Η Κυβέλη αποκάλυψε ερωτικές απιστίες του γαμίκου Παπανδρέου κι αυτός στη διαθήκη του κατήγγειλε την ηθοποιό για εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης.

Αυτό είναι το τελευταίο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε εξώγαμο παιδί, την Σουηδή κόρη της κυρίας Αντρέα Νίμπλοκ, η οποία μετά από πολλά χρόνια γνωρίστηκε με τα αδέλφια της Γιώργο και Αντρίκο.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΤΡΑΓΩΔΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ