ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ

 

Πριν από δυο χιλιετίες γεννήθηκε ο Χριστός. Είχε αργήσει η έλευσή του; Αυτά τα κανονίζει ο Θεός. Ο αληθινός Θεός, ο οποίος επιλέγει πότε να μπουκάρουν στην πιάτσα μαϊμούδες Θεοί, αυτοί που χαρακτηρίζονται ειδωλολάτρες. Έτσι πάει. Με τη άδεια του αληθινού Θεού βασίλεψαν για κάποιους αιώνες οι ψεύτικοι Θεοί, Δίας, Ποσειδώνας, Όσιρις, Χούλα Χουπ, Αχμέτ Κιοσέογλου, ένα σωρό άλλοι.

Ρωτάμε, όμως. Ο Χριστός γιατί ήρθε πριν από 20 αιώνες κι όχι πριν 43; Και γιατί γεννήθηκε Εβραίος κι όχι Πέρσης, Σπαρτιάτης, Ρωμαίος, Ινδιάνος, Κινέζος.

Για να κάνουμε ταμείο. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εποχή του Ιησού Χριστού μέχρι σήμερα. Τίποτα επί της ουσίας σ’ ό,τι αφορά την ανθρώπινη φύση και τις ανθρώπινες σχέσεις. Από τότε που γεννήθηκε και δίδαξε ο Ναζωραίος δεν σταμάτησε η συνύπαρξη πτωχών και πλουσίων, έξυπνων και κορόιδων, ικανών και ανίκανων. Ούτε ποτέ έλειψε η πλανηταρχία, εκείνη η στρατιωτική και πολιτική δύναμη που έχει το πρώτο κουμάντο στη γη. Κι όχι με κάποιον Χριστό, αλλά μ' έναν ανώμαλο Καλιγούλα, έναν ηλίθιο Τζωρτζ Μπους τζούνιορ, κάποιον γραφικό σαβουρογάμη Ντόναλντ Τραμπ.

Στα χρόνια του Χριστού την παγκόσμια εξουσία κρατούσε η Ρώμη. Σήμερα το ρόλο της αρχαίας Ρώμης έχουν οι ΗΠΑ. Και όπως ακριβώς πολιτευόταν η πλανηταρχία της Ρώμης, έτσι το ίδιο αποφασίζει και εκτός της επικράτειάς της η πλανηταρχία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Σα να είναι δικό της μαγαζί όλος ο πλανήτης, σα να έχει… ευθύνη ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ για να «φροντίζει», να επεμβαίνει στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, την Κούβα, την Ονδούρα, την Αγκόλα, οπουδήποτε.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Η μοναδική αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η απίστευτη εξέλιξη της τεχνολογίας η οποία τελικά διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις αλητείες της πλανηταρχίας. Στο παρελθόν με πολεμικούς ελέφαντες, σήμερα με πυραύλους.

Ο Χριστός γεννήθηκε Εβραίος, όχι στο σώμα μιας άλλης εθνικότητος την οποία είχε καταλάβει η Ρώμη. Ποιος να γνωρίζει γιατί ήρθε στη γη ο Χριστός ως πολίτης του Ισραήλ κι όχι της Ελλάδος, της Αιγύπτου, της Περσίας, της Μηδείας, της Καρχηδονίας. Όπως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει γιατί ο Χριστός γεννήθηκε επί πλανηταρχίας της Ρώμης κι όχι της αρχαίας Αθήνας, που κι αυτή ήταν δύναμη ιμπεριαλιστική.

Εκείνο που δεν χρειάζεται διερεύνηση και μελέτη είναι το γιατί ο Χριστός δεν γεννήθηκε ως πολίτης χώρας εξουσιαστικής, της Αθήνας, της Ρώμης, των ΗΠΑ. Κι αν, όμως, γεννιόταν σε ένα τέτοιο τόπο θα είχε περάσει στη αντίσταση, στην παρανομία, πιθανόν να ήταν αρχηγός μιας 17 Νοέμβρη, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, το λιγότερο ηγέτης αριστερού κόμματος, ίσως ένας αδιάλλακτος συνδικαλιστής. Κανείς δεν αγιοποιείται, δεν ηρωοποιείται αν είναι καθεστωτικός. Ο δε αντικαθεστωτικός υπηρετεί πολύ καλύτερα το κατεστημένο από το ξεφωνημένο τσιράκι του συστήματος.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS ΚΑΙ ΤΗΝ NOVARTIS ΤΟΥ 1821